Vitamin Untuk Penyakit TB Yang Sesuai Buat Ibu Menyusukan Bayi

Alhamdulillah... vitamin untuk penyakit TB ni selamat diambil oleh ibu yang masih menyusukan bayi. Sesambil tu rawatan susulan di hospital tetap kena follow okay. Jangan skip ubat. Vitamin ni sekadar untuk menampung keperluan nutrient yang dah berkurang akibat dari jangkitan virus tuberculosis.


Pasti tertanya-tanya vitamin apa yang boleh diambil untuk meningkatkan imunisasi badan bagi melawan jangkitan virus TB ni, betul takkk...? Ye la siapa yang tak nak ambil pemakanan yang baik untuk kesihatan. Kalau boleh nak cepat-cepat sihat dan nak free from sputum culture. Tak sanggup rasanya nak bergelumang dengan penyakit TB dalam tempoh yang lama.


suplemen untuk penyakit tibi, vitamin untuk penyakit tb, makanan untuk penyakit tb paru, makanan yang baik untuk penyakit tb, set tb lengkap Shaklee, set tibi Shaklee, set shaklee untuk tibi, vitamin that is suitable to be taken by tb patient, vitamin safe for tb mom, vitamin c and ibuprofen may help stop tb, ubat tibi tradisional, ubat untuk penyakit tibi, ubat untuk sakit tibi, ubat tradisional untuk penyakit tibi, ubat herba untuk penyakit tibi, apakah ubat untuk penyakit tibi, cara merawat tibi tulang, cara merawat penyakit tibi secara tradisional, cara merawat sakit tibi, cara merawat pesakit tibi, cara merawat batuk tibi, cara untuk merawat tibi, rawatan tibi paru-paru, tibi tulang belakang, tibi kelenjar, tibi otak, garlic cure tb infection, iron prevent tb,
Makanan yang kaya dengan nutrient dapat membantu untuk mengawal virus TB dari terus merebak ke seluruh badan


Vitamin Yang Digalakkan Untuk Ambil Bagi Mencegah Penyakit TB Dari Terus Menular Ke Seluruh Badan



Vitamin untuk penyakit tibi yang selamat diamalkan ni terdiri daripada Vitamin D, Fish Oil, Plantago, Trans-Resveratrol, Vitamin C, Vitamin B, Iron dan Antibiotic. Vitamin-vitamin ni semua adalah vitamin semulajadi yang mengandungi nutrient penting untuk meningkatkan imunisasi badan kita.


1. Vitamin D


Vitamin D ni walau kesannya minimum masih boleh membantu untuk menguatkan imunisasi badan kita. Serangan virus tuberculosis ni mengakibat kandungan vitamin D dalam badan kita ni semakin berkurangan. Badan kita akan jadi lemah dan tidak kuat untuk melawan penyakit. Sebab tu kita perlukan supported nutrient untuk meningkatkan balik kandungan vitamin D dalam badan kita.


2. Fish Oil


Fish oil ni function dia adalah bertindak sebagai immune booster. Pendek kata kandungan pati minyak ikan yang kaya dengan Omega 3 ni dapat membantu untuk menghalang bakteria jahat dari terus menular dan berkembang biak dalam badan kita. Di samping tu jugak, fish oil ni bantu untuk lancarkan peredaran oksigen dalam darah. Ha ni penting untuk elak virus TB dari terus mengganas.


3. Plantago


Ha mesti ramai yang tak tahu keistimewaan plantago ni. Plantago ni sejenis herba yang dapat bertindak sebagai anti-inflammation. In Shaa Allah pengambilan plantago secara berterusan dapat menguatkan antibodi badan kita untuk melawan penyakit akibat dari jangkitan virus dan bakteria jahat ni.


4. Trans-Resveratrol


Vitamin yang mengandungi nutrient trans resveratrol ni dapat meningkatkan daya ketahanan badan kita untuk melawan jangkitan penyakit berjangkit. Malah, dapat membantu pertumbuhan sel yang lebih sihat.


5. Vitamin B dan Vitamin C


Ramai yang sangka vitamin C ni terbaik untuk kulit sahaja. Walhal lebih dari tu. Vitamin C ni mengandungi elemen yang dapat bertindak sebagai anti penularan virus yang lebih teruk.


Dengan bantuan dos vitamin C dan vitamin B yang tepat, badan kita dapat menyerap kandungan vitamin B dan vitamin C untuk meningkatkan ketahanan badan. Sekaligus menguatkan lagi imunisaai badan untuk melawan penyakit berjangkit.


6. Iron


Iron ni sebenarnya dapat membantu mencegah anemia daripada berlaku akibat dari jangkitan virus TB ni. Iron ni secara tak langsung membantu pertumbuhan sel darah merah yang lebih sihat.


7. Antibiotic


Semua orang tahu function antibiotic ni. Selain bantu untuk kuatkan antibodi badan, antibiotic ni jugak beri perlindungan pada sel untuk tetap aktif walau diserang penyakit. Antibiotic semulajadi yang selamat digunakan oleh ibu yang menyusukan anak adalah garlic.


Garlic ni bukan nak kata boleh bunuh bakteria TB ni. At least dengan pengambilan garlic ni dapat bantu menghentikan pembiakan bakteria TB secara semulajadi.


Set Vitamin Lengkap Untuk Melawan Penyakit TB



Ha ni dia set vitamin lengkap untuk melawan penyakit tibi dari terus menular ke bahagian organ lain dalam badan kita.


suplemen untuk penyakit tibi, vitamin untuk penyakit tb, makanan untuk penyakit tb paru, makanan yang baik untuk penyakit tb, set tb lengkap Shaklee, set tibi Shaklee, set shaklee untuk tibi, vitamin that is suitable to be taken by tb patient, vitamin safe for tb mom, vitamin c and ibuprofen may help stop tb, ubat tibi tradisional, ubat untuk penyakit tibi, ubat untuk sakit tibi, ubat tradisional untuk penyakit tibi, ubat herba untuk penyakit tibi, apakah ubat untuk penyakit tibi, cara merawat tibi tulang, cara merawat penyakit tibi secara tradisional, cara merawat sakit tibi, cara merawat pesakit tibi, cara merawat batuk tibi, cara untuk merawat tibi, rawatan tibi paru-paru, tibi tulang belakang, tibi kelenjar, tibi otak, garlic cure tb infection, iron prevent tb,
Set Tibi Lengkap Shaklee


Dalam set vitamin TB ni ada Vivix, B Complex, Vita C, Garlic Complex, Omega Guard, Ostematrix, Nutriferon dan Vitalea.


Vivix ni bertindak sebagai trans-resveratrol. Nutriferon mengandungi kandungan herba plantago. Vita C dan B complex bertindak sebagai immune booster. Vitalea berfungsi untuk membekalkan tenaga dan menghasilkan iron. Garlic complex pulak bertindak sebagai antibiotic semulajadi.


Jadi amat selamat untuk ibu menyusukan anak mengamalkan vitamin sebegini sekiranya terkena jangkitan tibi pada peringkat awal. Yes, mencegah sebelum sakit itu lebih baik. Amalkan pengambilan vitamin semulajadi secara konsisten setiap hari. Don't miss it! Jangan biar diri kita dah parah baru nak buat rawatan. 


Ambillah vitamin yang diyakini ketulenannya dan dipatenkan mengikut piawaian yang ditetapkan oleh Kementerian Kesihatan. Malah diiktiraf keberkesanannya di peringkat antarabangsa seperti produk Shaklee ni.


Produk Shaklee ni 100% tulen, semulajadi, mesra alam dan tidak mengandungi bahan kimia berbahaya yang boleh menjejaskan kesihatan pada masa jangka panjang.


Setiap produk yang dihasilkan telah diuji secara klinikal oleh para saintis bertauliah dan WHO nobatkan vitamin Shaklee sebagai natural friendly and the best dietry supplement  in US.


Sebab tu set vitamin untuk penyakit TB ni  selamat dimakan oleh ibu menyusukan bayi. Perlukan segera set vitamin untuk penyakit TB? Boleh hubungi Huda di 018 207 6769 atau whatsapp di www.wasap.my/+60182076769.


Huda Kamil
Perunding Vitamin Semulajadi
018 207 6769
www.wasap.my/+60182076769


No comments:

Powered by Blogger.