Set Vitamin Anti Stress Sesuai Untuk Orang Dewasa

9/07/2019
Hmmm mesti pernah tercari-cari set vitamin anti stress yang sesuai untuk orang dewasa tidak kira lelaki atau wanita. Ye la zaman sekarang ni penuh dengan cabaran, dugaan dan macam-macam masalah timbul baik di tempat kerja, di rumah atau di mana sahaja, tak pernah lari dari stress.


Walau sebesar mana masalah yang timbul, harus bijak dalam menanganinya tau. Stress berpanjangan tak elok untuk kesihatan. Nanti boleh refer tips-tips untuk mengawal stress hihi. Sambil tu boleh ambil langkah dengan menjaga pemakanan. Sebenarnya, bila kita amik terlalu banyak makanan manis, makanan berminyak dan makanan yang tinggi dengan bahan pewarna dan perasa tiruan ni, semakin sukar untuk kita mengawal emosi dan berfikir dengan lebih rasional.  


Makanan yang berlebihan kandungan kolestrol, gula dan garam dalam badan ni, boleh menjejaskan peraliran oksigen dalam darah. Bila sel darah kita sihat dan dapat menyalurkan darah dengan baik ke seluruh tubuh badan, barulah energy dari dalaman tu akan terserlah sehinggakan minda kita dapat berfungsi dengan lebih baik. Oleh itu, untuk mengembalikan energy yang hilang, kita perlukan zat makanan tambahan. Mana nak dapat zat tambahan tu? Dari pengambilan vitamin setiap hari laa... 


set vitamin anti stress shaklee, set stress shaklee, vitamin untuk hilangkan stress, suplemen untuk menghilangkan stress, vitamin untuk menghilangkan stress, vitamin anti stress, vitamin b anti stress, vitamin boost anti stress, vitamin b5 anti stress, vitamin b1 anti stress, set vitamin anti stress shaklee, makanan untuk kawal stress, makanan untuk kawal kemurungan, nutrisi terbaik untuk stress, nutrient for stress relief, nutrient stress tolerance, nutrient for body, stress relief foods and drinks, stress relief food supplements, stress relieving foods, stress relieving foods list, makanan untuk kemurungan, makanan untuk hilangkan stress, makanan untuk kurangkan stress, makanan untuk elak stress, makanan untuk orang stress, makanan untuk meredakan stress, makanan untuk mengurangi stress, supplement for stress and anxiety, supplement for stress and fatigue, hormone,
Betul ke makanan boleh hilangkan stress?


Nutrient Yang Sesuai Untuk Mengawal Stress



1. Polyphenol


Polifenol sejenis nutrien yang dapat menghasilkan tenaga dan menjadikan sel badan bertambah sihat. Bila ada nutrien polyphenols dalam badan setiap hari, kita dapat rasakan perubahan badan kita semakin cergas dan berstamina.


2. Vitamin B


Vitamin B ni salah satu enzim nutrien yang amat diperlukan oleh badan kita. Bukan sahaja bekalkan tenaga malah bantu untuk mengawal stress jugak. Baik dari segi tekanan saraf dan meredakan tekanan emosi jugak tau.


3. Minyak Ikan


Tahu tak fungsi minyak ikan ni untuk apa? Ha ramai yang beranggap minyak ikan ni untuk minda je kannn.. DHA dan EPA. Tapi hakikatnya lebih dari tu tau. Minyak ikan ni bantu serap kolestrol, bantu redakan tekanan dan berikan energy tambahan untuk badan kita.


4. Magnesium


Ha satu lagi nutrien yang boleh bantu elakkan stress adalah magnesium. Magnesium ni salah satu sumber nutrien yang membantu untuk menghasilkan tenaga, mengawal glukos dalam darah dan menstabilkan peredaran darah. 


Haaa nampak tak hubung kait semua jenis nutrien ni? Semua nutrien ni bantu hasilkan tenaga. Kenapa tenaga tu penting untuk badan? Tanpa tenaga yang baik, darah pun tak dapat berjalan dengan lancar. Bila peredaran darah tersangkut-sangkut, rasanya mampu ke oksigen tu sampai ke otak? Tu yang stress je memanjang. Tumpuan jadi hilang, tak boleh nak fokus. Mula fikir macam-macam, sebab apa? Sistem dalam badan kita tak lancar.


Nak tambahkan lagi kelancaran darah, minda bertambah sihat dan cergas, amalkanlah pemakanan sihat. Lebih mudah ambil set lengkap vitamin anti stress seperti kat bawah ni. In Shaa Allah dengan berkat doa dan Izin-Nya, kita mampu jalani kehidupan dengan lebih baik.


Set Vitamin Anti Stress Yang Sesuai Untuk Orang Dewasa



Set vitamin anti stress ni ada Vivix, B Complex, Omega Guard dan Ostematrix. Kesemua barangan ni adalah 100% produk Shaklee, tulen dan semulajadi. Tidak mengandungi bahan kimia berbahaya yang boleh menjejaskan kesihatan kita. Sesuai diambil setiap hari sepanjang hidup kita. Badan kita ni nak diguna dalam tempoh yang lama. Bukan boleh makan kejap lepas tu break hihi. Sebabnya vitamin ni bukannya ubat yang makan sekali terus baik. Untuk penyerapan optimum, sangat disarankan untuk mengambilnya secara berterusan agar stamina badan kita sentiasa kuat dan bertenaga.


set vitamin anti stress shaklee, set stress shaklee, vitamin untuk hilangkan stress, suplemen untuk menghilangkan stress, vitamin untuk menghilangkan stress, vitamin anti stress, vitamin b anti stress, vitamin boost anti stress, vitamin b5 anti stress, vitamin b1 anti stress, set vitamin anti stress shaklee, makanan untuk kawal stress, makanan untuk kawal kemurungan, nutrisi terbaik untuk stress, nutrient for stress relief, nutrient stress tolerance, nutrient for body, stress relief foods and drinks, stress relief food supplements, stress relieving foods, stress relieving foods list, makanan untuk kemurungan, makanan untuk hilangkan stress, makanan untuk kurangkan stress, makanan untuk elak stress, makanan untuk orang stress, makanan untuk meredakan stress, makanan untuk mengurangi stress, supplement for stress and anxiety, supplement for stress and fatigue, hormone,
Set vitamin anti stress Shaklee merangkumi B Complex sebagai nutrient anti stress, Ostematrix kaya dengan magnesium, Omega Guard melancarkan serapan kolestrol dalam darah dan Vivix bertindak sebagai elemen yang membantu proses pemulihan sel DNA


Oh ya.. sambil makan vitamin, kena jaga jugak makanan harian kita tau. Ambil dalam skop yang memenuhi keperluan kita sahaja. Jangan makan secara berlebihan. Effect dari pengambilan makanan berlebihan ni adalah susah nak nampak kesan walaupun vitamin diambil setiap hari. So, jaga pemakanan dan jangan lupa senaman setiap 5 minit sehari atau 2 kali seminggu. 


Selamat menjalani kehidupan yang sihat dan selamat mengawal tekanan emosi dari berlanjutan. Hilangkan stress barulah bahagia In Shaa Allah 😄


Nak dapatkan set vitamin anti stress ni boleh hubungi Huda di 018 207 6769. Kalau segan nak bercakap through phone, boleh whatsapp huda di www.wasap.my/+60182076769.


Say No to Stress
Grow with A Healthy life Together


Jom Sihat dan Sentiasa Sihat
Sihat untuk Diri dan juga Keluarga


Huda Kamil
Perunding Vitamin Sihat
018 207 6769

No comments:

Powered by Blogger.