12 Makanan Terbaik Untuk Kuatkan Imunisasi Badan Menghadapi Musim Jerebu

Oh ya mesti nak tanya, ada ke makanan dapat bantu kuatkan imunisasi badan pada musim jerebu ni? Of course ada. Ye la fenomena jerebu teruk macam ni, macam-macam penyakit kita boleh dapat dengan mudah. Antaranya sakit tekak, sakit mata, batuk, selsema, sesak nafas dan kalau mana imunisasi badan sangat lemah, boleh demam.


So berhati-hati pada musim jerebu ni. Tahun 2019 ni antara jerebu yang paling teruk sampaikan sekolah ditutup selama seminggu di Selangor huhu tak pernah lalui sebelum ni. Anak-anak pun dah tunjukkan symptom alahan jerebu.


makanan kuatkan imunisasi badan, makanan kuatkan imun, makanan kuatkan sistem imun, vitamin untuk menambah imun tubuh, vitamin untuk menambah imun anak, vitamin untuk menambah sistem imun, vitamin untuk imun tubuh, vitamin untuk imun tubuh anak, vitamin untuk imun anak, vitamin untuk imunisasi badan, vitamin untuk imun dewasa, vitamin untuk imun bayi, cara tingkatkan stamina, cara tingkatkan imunisasi badan, cara meningkatkan imunisasi kanak-kanak, cara nak tingkatkan imunisasi badan, cara tingkakan kesihatan musim jerebu, cara kuatkan imunisasi hadapi musim jerebu, foods for haze, foods for immune system, foods for immunity increase, foods for immediate energy, foods for immune, foods for immune deficiency, makanan untuk jerebu, immunity developing foods, foods for immunity health, set imunisasi kanak-kanak, set imunisasi shaklee, set shaklee untuk imunisasi,
Dengan adanya nutrient dari makanan seimbang, lagi kuat sistem pertahanan badan kita


12 Makanan Terbaik Untuk Kuatkan Imunisasi Badan 



Makanan terbaik untuk kuatkan dan tingkatkan imunisasi badan bagi melawan penyakit ni boleh kita dapati daripada makanan segar seperti:-

  • Air
  • Kiwi
  • Orange
  • Broccoli
  • Nenas
  • Capsicum hijau atau green pepper
  • Telur
  • Almond
  • Bayam 
  • Avocado
  • Kuaci chacheer
  • Minyak ikan


Ni antara 12 jenis makanan yang dapat bantu kuatkan imunisasi badan kita dan anak-anak kita sekali. Minum air 2 liter sehari bantu buah pinggang kita buangkan toksin yang telah diserap oleh kulit dan paru-paru kita. Minum minuman beralkohol dan caffeine terlalu banyak pada musim jerebu ni sebenarnya buatkan badan kita semakin kekurangan air atau dehydrate.


Hmm siapa sangka dalam sebijik kiwi ni ada 91mg vitamin C. Sangat baik untuk tingkatkan imunisasi badan kita tatkala menghadapi musim jerebu. Sama jugakla dengan minuman orange juice yang kaya dengan vitamin C. Dalam orange juice ni ada 124mg vitamin C.


Siapa suka makan sayur? Hihi anak-anak Huda cukup suka makan broccoli. Satu mangkuk broccoli yang sudah dimasak mengandungi 51mg vitamin C tau! Ha happy tak bila tahu fakta ni hihi. Macam Huda ni tak berapa suka makan nenas. Nenas ni actually antara kandungan vitamin C yang agak banyak jugak tau. Nenas ni saje dah ada 79mg vitamin C.


Green pepper atau sinonim dipanggil capsicum hijau ni ada 100mg vitamin C. So okay sangat bila nak buat carbonara spaghetti, masukkan green pepper ni jugak. Make it colorful ada hijau, kuning dan merah pun okay. Variety sikit hihi. Even telur pun bagus untuk tingkatkan imunisasi badan. Sebab dalam telur rebus tu sendiri dah ada 0.50mg vitamin E yang bertindak sebagai antioksidan untuk bantu melindungi kerosakan sel badan. Almond pun kaya dengan vitamin E jugak. Dalam almond ada 24mg vitamin E.


Bayam atau spinach ni is the best nutrient. Kaya dengan iron dan vitamin E. Semangkuk bayam yang telah dimasak mengandungi 4mg vitamin E. Sama jugak la dengan avocado mengandungi 8mg vitamin E. Kuaci charcheer yang diperbuat daripada sunflower seed ni pun ada 26mg vitamin E, antara pilihan terbaik untuk dijadikan salah satu sumber antioxidant.


Last sekali, fatty fish atau minyak ikan. Ikan salmon, ikan sardin, ikan tuna dan ikan mackerel ni antara ikan yang mengandungi banyak khasiat omega. Better cari yang fresh sebabnya ikan fresh ni lagi banyak khasiat berbanding yang ada dalam tin. Ikan salmon dan ikan sardin ni la yang paling mudah nak dapat secara fresh. Kaya dengan minyak ikan omega 3 yang sangat bagus untuk kuatkan lagi imunisasi badan kita.


Sekadar ada vitamin C, vitamin E dan Omega 3 ni saje cukup ke? Ha ni bergantung pada ketahanan badan kita jugak. Sebaiknya untuk tingkatkan kecerdasan imunisasi ni perlukan nutrient vitamin dan mineral yang sangat lengkap. Cukup dengan semua kandungan vitamin A, vitamin B, vitamin C, vitamin D, vitamin E, Kalsium, Antibiotic, Omega, Polifenol dan Plantago.


Vitamin Terbaik Bantu Kuatkan Ketahanan Imunisasi Pada Musim Jerebu



Ha tadi kita dah tengok betapa banyaknya makanan nak kena dimakan betul tak? Nak makan semua sekali serentak, memang tak la kan.. hihi. Actually ada cara paling mudah untuk dapatkan sumber vitamin lengkap dengan Vitamin A, Vitamin B, Vitamin C, Antioksidan, Antibiotik, Immunity Herbs, Omega, Iron, Protein dan Polifenol untuk tambahkan dan kuatkan lagi imunisasi badan kita.


makanan kuatkan imunisasi badan, makanan kuatkan imun, makanan kuatkan sistem imun, vitamin untuk menambah imun tubuh, vitamin untuk menambah imun anak, vitamin untuk menambah sistem imun, vitamin untuk imun tubuh, vitamin untuk imun tubuh anak, vitamin untuk imun anak, vitamin untuk imunisasi badan, vitamin untuk imun dewasa, vitamin untuk imun bayi, cara tingkatkan stamina, cara tingkatkan imunisasi badan, cara meningkatkan imunisasi kanak-kanak, cara nak tingkatkan imunisasi badan, cara tingkakan kesihatan musim jerebu, cara kuatkan imunisasi hadapi musim jerebu, foods for haze, foods for immune system, foods for immunity increase, foods for immediate energy, foods for immune, foods for immune deficiency, makanan untuk jerebu, immunity developing foods, foods for immunity health, set imunisasi kanak-kanak, set imunisasi shaklee, set shaklee untuk imunisasi,
Ha ni dia set lengkap untuk tingkatkan imunisasi orang dewasa


Bagi orang dewasa kita dah sedia maklum, ketahanan imuniti kita ni semakin lama semakin berkurangan. Untuk hadapi musim jerebu ni perlukan supported nutrients untuk tambahkan kesihatan badan melawan penyakit. Amat sesuai dan sangat digalakkan untuk mengambil set imunisasi Shaklee sebabnya setiap vitamin fungsinya berbeza-beza. Macam makanan jugak la, tak semua makanan mengandungi amount nutrient yang sama. Semuanya berbeza-beza ikut pada keperluan harian kita.


Dalam Set Imunisasi Shaklee ni ada:-


1. Vitalea


Vitalea ni kaya dengan iron dan segala nutrien vitamin A, vitamin B, Vitamin C, vitamin D, vitamin E termasuk 8 jenis mineral penting untuk bantu kuatkan ketahanan badan bagi melawan penyakit dan antara antioksidan semulajadi yang terbaik.


2. VitaC Plus


Mengandungi 500mg vitamin C yang akan dilepaskan pada setiap 5 jam dan bertindak sebagai antioxidants. Sangat baik untuk bantu kuatkan ketahanan badan bagi melawan penyakit berjangkit seperti batuk dan selsema dengan adanya 120mg bioflavonoids dalam vitamin C ni. 


3. Omega Guard


Omega Guard Shaklee ni sangat unik dengan menyediakan 999mg Omega 3 lengkap dengan 360mg DHA dan 546mg EPA pada setiap hidangan. Sangat bagus untuk kuatkan lagi daya imunisasi serta cergaskan lagi sistem ketahanan badan yang ada dalam badan kita. 


4. Vivix


Vivix ni kaya dengan polifenol dan bertindak sebagai trans-resveratrol bagi melindungi sel badan dari segala jenis bahaya tindakbalas yang berpunca dari radikal bebas. Sel badan yang lemah ni mudah rosak dan berkurangan dari badan. So, gabungan resveratrol dan polifenol ni bantu menambahkan kekuatan imuniti badan dan sekaligus melindungi serta menambahkan kuantiti sel yang sangat diperlukan untuk badan kita.


5. Carotomax


Carotomax ni kaya dengan vitamin A dan mengandungi 8 jenis karotenoid seperti astaxanthin, alpha dan beta carotene, lycopene ekstrak dari tomato dan lutein. Bertindak sebagai antioksidan untuk melindungi badan dari serangan penyakit. Mengandungi 18mg carotenoids lagi. 


6. B Complex


Lengkap dengan semua 8 kumpulan vitamin B termasuklah B1, B2, B3, B6 dan B12. Bantu melindungi sel, sihatkan tekanan darah dan kaya dengan folic acid jugak. Jadi sel badan kita ni dapat hasilkan tenaga yang cukup untuk tingkatkan lagi kesihatan badan kita.


7. Garlic Complex


Bertindak sebagai antibiotik semulajadi untuk memberikan ketahanan badan yang lebih kuat bila badan kita ni diserang penyakit. Mengandungi khasiat nutrient dari bawang putih yang cukup sinonim sebagai salah satu element anti kanser.


8. Nutriferon


Mengandungi kandungan herba dan salah satunya adalah plantago seeds membantu untuk kuatkan imunisasi badan dalam melawan penyakit. Boleh dikatakan badan kita ni actually ada perisai yang melindungi sel dari rosak. So perisai ni la kekuatan nutriferon. Bantu untuk kukuhkan lagi pelindung sel agak lebih kuat dan lebih kukuh untuk elak sel ni mudah rosak bila diserang bakteria dan virus.


Ha ni dia 8 jenis nutrient atau vitamin penting untuk kuatkan sistem imunisasi orang dewasa. Next question, untuk anak-anak tak ada ke? Huhu sangat kejam kalau tak ada nutrient imunisasi untuk anak-anak kita.


Set Vitamin Bantu Tingkatkan Imunisasi Kanak-Kanak



makanan kuatkan imunisasi badan, makanan kuatkan imun, makanan kuatkan sistem imun, vitamin untuk menambah imun tubuh, vitamin untuk menambah imun anak, vitamin untuk menambah sistem imun, vitamin untuk imun tubuh, vitamin untuk imun tubuh anak, vitamin untuk imun anak, vitamin untuk imunisasi badan, vitamin untuk imun dewasa, vitamin untuk imun bayi, cara tingkatkan stamina, cara tingkatkan imunisasi badan, cara meningkatkan imunisasi kanak-kanak, cara nak tingkatkan imunisasi badan, cara tingkakan kesihatan musim jerebu, cara kuatkan imunisasi hadapi musim jerebu, foods for haze, foods for immune system, foods for immunity increase, foods for immediate energy, foods for immune, foods for immune deficiency, makanan untuk jerebu, immunity developing foods, foods for immunity health, set imunisasi kanak-kanak, set imunisasi shaklee, set shaklee untuk imunisasi,
Set imunisasi khusus untuk kanak-kanak bawah usia 13 tahun


Set imunisasi untuk kanak-kanak ni cukup lengkap dengan kehadiran Vitalea for Children, Omega Guard, Chewable C Plus, Meal Shake dan Nutriferon. Function lebih kurang sama dengan set imunisasi orang dewasa tetapi disesuaikan dengan tahap keperluan nutrien yang diperlukan oleh kanak-kanak.


Sel badan anak-anak kita ni masih kuat kalau nak compare dengan sel badan kita. Cuma perlukan nutrient atau vitamin untuk kuatkan lagi sel ketahanan badan agar tidak mudah rosak akibat dari jangkitan virus dan bakteria.


So vitalea for children ni kaya dengan khasiat vitamin dan mineral seimbang untuk menghasilkan tenaga yang lebih sihat disamping bekalan kunyahan vitamin C bantu kuatkan lagi sistem ketahanan badan melawan jangkitan kuman dan virus. Meal shake yang kaya dengan protein ni bantu pertumbuhan otot dan badan kanak-kanak dengan lebih sihat. Lastly, dengan adanya nutriferon sebagai perisai bantu melindungi dan menguatkan lagi ketahanan sel badan anak kita.


Wah seronoknya seisi keluarga dapat menikmati kehidupan yang lebih sihat dengan bekalan nutrient imunisasi yang sangat lengkap dan selamat untuk dimakan setiap hari. Vitamin Shaklee ni bebas dari bahan kimia berbahaya dan yang paling best kandungannya adalah 100% semulajadi dan mendapat sijil halal dari JAKIM serta mendapat kelulusan dari pihak Kementerian Kesihatan Malaysia.


Musim jerebu yang tidak tahu bila sudahnya...! Jangan tunggu sampai jatuh sakit baru nak bertindak tau..! Kuatkan imunisasi badan kita bermula dari hari ini. Dapatkan produk Shaklee terjamin selamat terus dari Huda Kamil di 018 207 6769 atau menerusi whatsapp di www.wasap.my/+60182076769.


Let's keep ourselves healthy
Get ready to face with the terrible haze


Jom Pasang Perisai Imuninasi untuk Hadap Musim Jerebu 2019


Huda Kamil
Perunding Vitamin Sihat
018 207 6769
www.wasap.my/+60182076769

No comments:

Powered by Blogger.