7 Makanan Bantu Mengecutkan Fibroid Secara Semulajadi

Percaya tak makanan dapat bantu mengecutkan fibroid secara semulajadi? Ha selama ni kita main makan je tanpa fikir effect makanan tersebut pada badan kita. Now, kita tukar foods lifestyle kita. Dari fast food ke fresh food. Best tak! 😃


Untuk permulaan memang susah nak amalkan makanan sihat. Mata dan lidah kita dah terbiasa dengan makanan sedap-sedap. Tapi untuk kesihatan, bagi mengelakkan tumor fibroid dari terus membesar, perkongsian pemakanan ni In Shaa Allah dapat bantu pengecutan fibroid dengan cara yang lebih selamat.


Cara kecutkan fibroid ketika hamil, cara kecutkan fibroid semasa mengandung, cara kecutkan fibroid tanpa pembedahan, cara kecutkan fibroid secara semulajadi, cara kecutkan fibroid semasa hamil, makanan untuk kecutkan fibroid, makanan untuk pesakit fibroid, makanan untuk kecutkan fibroid ketika hamil, makanan untuk mengecutkan fibroid, makanan untuk elak fibroid, vitamin untuk fibroid, suplemen untuk fibroid, vitamin untuk kecutkan fibroid, vitamin c untuk fibroid, vitamin untuk pesakit fibroid, kebaikan vitamin c untuk fibroid, tips makanan sihat, tips makanan fibroid, fibroid tips during pregnancy, tips kecutkan fibroid, tips for fibroid tumor, tips to reduce fibroid, shrinking fibroid naturally, top 7 foods for shrinking fibroids, nutrients for fibroid, nutrition for fibroids, fiber good for fibroids, fiber diet for fibroid, fibroid food, natural supplements for fibroids,
7 jenis makanan yang membantu proses pengecutan fibroid


7 Makanan Bantu Mengecutkan Fibroid Secara Semulajadi



Dalam mana-mana diet sihat kita tak akan lari dari khasiat buah dan sayur, biji-bijian, kekacang, bawang putih, ikan, bijirin dan juga telur sebagai sumber makanan untuk menjaga kualiti kesihatan badan. Ha tak ramai orang suka makan sayur, ikan dan telur ni. They prefer to eat chicken and beef hihi. 


Adakah ayam dan daging ni tidak membantu badan untuk lebih sihat? Ayam dan daging kaya dengan protein cuma tiada nutrien omega 3 seperti telur, tu je.. hihi. Okay, berbalik pada 7 jenis makanan bantu pengecutan fibroid, apakah makanan tu? Dapat agak tak? hihi. Okay la here is the list. Let's scroll down ⇊


1. Buah dan Sayur


Dalam buah dan sayur ni ada banyak sumber vitamin seperti vitamin A, vitamin B, vitamin C, zat besi dan merupakan sumber penyerapan yang terbaik. Kaya dengan fiber. Function fiber ni sangat banyak, bukan saja bantu pelawasan tetapi bantu menyah toksin jugak. Ha jangan kita lupa punca fibroid ni disebabkan oleh kandungan estrogen yang sangat tinggi dalam badan. So dengan adanya sumber fiber yang sangat banyak tu dapat bantu menyerap lebihan estrogen yang tidak diperlukan and maintain our body weight jugak 😆  


2. Flaxseed


Flaxseed ni sejenis bijirin dari bunga flax. Bentuknya seakan biji bunga matahari. Warna chocolate gitu. Flaxseed ni kaya dengan fiber, vitamin dan mineral jugak. So, secara tak langsung pemakanan ni dapat hasilkan satu enzim yang menghalang pembentukan fibroid dari berlaku dalam badan kita.


3. Herba dan Kekacang


Herbs and beans ni ada banyak jenis. Antaranya legumes, peas dan bean family. So herba dan kekacang yang terbaik datangnya dari kelompok alfafa, peas dan soybeans. Nutrient dalam makanan ni semua dapat membantu untuk mengawal keseimbangan hormon badan kita. Salah satu nutrient penting yang ada dalam legumes ni adalah mengandungi kandungan soluble fiber dimana fiber ni menyerap hampir keseluruhan toksin dan lebihan estrogen dan membantu proses pembuangan dari badan tu berjalan dengan lancar.


4. Bawang Putih


Ha garlic ni antara element yang mesti ada dalam masakan tapi diperlukan jugak untuk badan kita sebagai penguat antibodi dan bertindak sebagai antioksidan. Antioksidan ni pendek kata mencegah sel badan kita dari rosak. Sebabnya serangan radikal bebas yang biasanya diperolehi dari pencemaran, sinaran matahari ni semua secara tak langsung buatkan antibodi badan kita semakin lemah dan tubuh kita ni mudah dapat penyakit.


5. Ikan Lautan Sejuk


Ha tahu tak ikan lautan sejuk ni ikan apa? Ikan ni bukanlah ikan air tawar atau air masin yang biasanya ada kat Malaysia ni. Ikan lautan sejuk ni ikan imported dari negara overseas. Khasiat ikan salmon, ikan merah dari lautan dalam beriklim sejuk ni mengandungi kandungan omega 3 yang sangat optimum. Pendek kata omega yang terhasil sangat exclusive, serba lengkap untuk bantu serap kolestrol, bertindak sebagai anti radangan atau anti inflammatory dan bantu kuatkan lagi imunisasi badan kita melawan penyakit. Secara ironinya, tumor fibroid ni dapat diperlahankan tumbesarannya.


6. Bijirin Gandum Tanpa Gluten


Non gluten grains ni nak senang, cari je brown rice. Kenapa kena pilih makanan bergandum tanpa gluten ni yek? Sebabnya gandum ni kaya dengan sumber karbohidrat bantu untuk hasilkan tenaga yang cukup bagi keperluan harian badan kita. Tambah pulak dengan ingredients tanpa gluten. Haaa.. apa lagi kayalah dengan khasiat vitamin dan mineral bantu untuk kecutkan lagi saiz fibroid ni ha.


7. Telur


Telur ni seperti yang kita tahu kaya dengan protein. Andai kita ambil direct dari ternakan telur organik, lagi besttt! Kaya dengan fatty acid yang menghasilkan the best omega 3. Gabungan 2 zat nutrients ni cukup untuk bekalkan kesihatan tubuh badan pada tahap yang lebih optimum.


Seronokkan bila kita dapat teroka khasiat makanan seimbang yang ada di sekeliling kita! 😆 Tak adalah kita main bedal je. Utamakan kesihatan. Tekad untuk bersalin dengan selamat tanpa sebarang risiko. Tu yang penting!


Oh ya... lagi best kalau kita gabungkan 7 makanan sihat ni dengan khasiat vitamin semulajadi bantu untuk mempercepatkan lagi proses pengecutan fibroid tu berlaku. Proses ni memang ambil masa yang lama untuk nampakkan hasilnya. Namun dengan kekerapan pengambilan vitamin yang betul, ikut amount yang sepatutnya, diambil setiap hari, makan makanan seimbang dan melakukan senaman 2 kali seminggu, In Shaa Allah proses pengecutan fibroid ni boleh berjalan dengan lancar. Yang penting kita ikhtiar selebihnya berdoa dan berserah pada Allah. Allah jua Yang Maha Menyembuhkan segala penyakit 😊


Set Vitamin Untuk Masalah Fibroid 



Set vitamin ni ada 6 nutrient penting yang membantu menguatkan imunisasi badan untuk melawan penyakit dan pada masa yang sama bantu memperlahankan pembentukan fibroid seterusnya bantu menstabilkan hormon dalam badan kita.


Set vitamin untuk masalah fibroid ni cukup lengkap dengan kehadiran Polifenol, Vitamin E, Vitamin C, Minyak soya, Omega dan Zat Besi. Kesemua nutrient ni bawa peranan berbeza dan sangat diperlukan sebagai salah satu alternatif untuk menyelesaikan masalah fibroid yang dialami.


1. Vivix


Vivix ni yang kaya dengan nutrient polifenol. Polifenol ni boleh bantu untuk menghalang sel badan dari diserang penyakit dan pada masa yang sama bantu membaiki sel badan yang dah rosak dan seterusnya membantu membina sel yang lebih sihat dan kuat. Istimewanya vivix ni, dia ada jugak resveratrol yang boleh membantu untuk membaiki sel sampai ke tahap DNA. That means body immune kita akan jadi lebih strong not fragile.


2. Vita E Complex


Vita E Complex bahasa mudahnya kandungan vitamin E sumber dari biji bunga matahari atau sinomin dipanggil sunflower seed. Kandungan vitamin E yang ada sangat tinggi dan diklasifikasikan sebagai high antioxidant nutrient. Maksudnya bukan saje bantu untuk buangkan toksin malah bantu untuk menyingkirkan estrogen yang tak diperlukan oleh badan kita. In Shaa Allah, secara tak langsung membantu memperbaiki kesuburan rahim secara semulajadi.


3. Lecithin


Lecithin ni sejenis gel yang mengandungi minyak kacang soya tanpa GMO. So soya tanpa GMO akan bantu untuk menghalang peningkatan estrogen dalam badan kita. Bukan tu saje disebabkan soya non GMO ni berprotein tinggi dengan paras GI yang sangat rendah, membantu untuk menyerap lemak degil yang sangat bahaya jika dibiarkan terus berada dalam badan kita. Lagi banyak lemak lebih ni diserap, akan kelihatan penurunan berat badan sedikit demi sedikit.


4. Omega Guard


Omega guard ni kaya dengan khasiat omega6, omega3 fatty acid yang diperolehi dari cold water fish atau sumber dari anak ikan laut dalam, DHA dan EPA. Istimewanya anak ikan ni dia bebas dari sebarang perubahan genetik berpunca dari perubahan ekosistem yang ada di lautan beriklim sejuk. So kandungan omega3 yang terhasil sangat pure and fresh. Ikan yang digunakan pulak spesis dari ikan merah yang terkenal dengan high quality omega3.


5. Vitalea


Sejenis vitamin yang lengkap dengan sumber vitamin dan mineral yang sangat diperlukan oleh badan kita. Effect yang dialami sama dengan pengambilan buah dan sayur cuma ada tambahan iron ikut standard keperluan badan kita. Pendek kata semua nutrient dari vitamin A sampai vitamin K cukup lengkap. Sebab tu dipanggil sebagai antara the best multivitamin disebabkan complete dengan kalsium, magnesium, boron, kuprum, folic acid dan iron bantu untuk hasilkan tenaga, mengandungi elemen antioksidan jugak dan yang paling best membantu kestabilan hormon serta bantu untuk menghalang pembentukan darah beku.


6. Vita C Plus


Vita c plus ni spesifik untuk khasiat vitamin C sahaja. Kenapa kita syorkan vitamin C? Sebabnya vita c plus ni bertindak sebagai anti inflammatory dan juga anti oksidan. Uniknya vitamin C Shaklee ni, badan kita akan dapat manfaat 500mg vitamin C pada setiap 5 jam. Sebab tu dipanggil sustained release. Kesihatan tubuh, gigi dan gusi kita ni In Shaa Allah akan sentiasa terjaga jika diambil pada setiap hari. Malah dengan sifatnya sebagai antioksidan ni dapat bantu kuatkan imunisasi badan melawan penyakit berjangkit.


Semoga para wanita yang mengalami fibroid mendapat manfaat dengan mengamalkan set vitamin untuk masalah fibroid ni setiap hari dan sepanjang hidup kita. Jalani cara hidup yang sihat menyumbang pada kesihatan yang lebih optimum. Amalkan cara pemakanan vitamin mengikut spesifikasi yang tepat, minum air dalam kuantiti yang mencukupi diiringi dengan senaman ringan dapat mengurangkan gejala fibroid dari terus berulang.


cara kecutkan fibroid ketika hamil, cara kecutkan fibroid semasa mengandung, cara kecutkan fibroid tanpa pembedahan, cara kecutkan fibroid secara semulajadi, cara kecutkan fibroid semasa hamil, makanan untuk kecutkan fibroid, makanan untuk pesakit fibroid, makanan untuk kecutkan fibroid ketika hamil, makanan untuk mengecutkan fibroid, makanan untuk elak fibroid, vitamin untuk fibroid, suplemen untuk fibroid, vitamin untuk kecutkan fibroid, vitamin c untuk fibroid, vitamin untuk pesakit fibroid, kebaikan vitamin c untuk fibroid, tips makanan sihat, tips makanan fibroid, fibroid tips during pregnancy, tips kecutkan fibroid, tips for fibroid tumor, tips to reduce fibroid, shrinking fibroid naturally, top 7 foods for shrinking fibroids, nutrients for fibroid, nutrition for fibroids, fiber good for fibroids, fiber diet for fibroid, fibroid food, natural supplements for fibroids,
Set vitamin semulajadi untuk masalah fibroid Shaklee membantu pengecutan fibroid secara berperingkat


Set vitamin untuk masalah fibroid selamat dimakan, tiada bahan kimia berbahaya dan 100% dihasilkan dari sumber semulajadi yang diiktiraf oleh badan kesihatan antarabangsa (WHO) dan badan kesihatan Malaysia (KKKM). Setiap vitamin yang dipasarkan telah dikaji terlebih dahulu dan kajian ini telah dijalankan di makmal secara klinikal untuk melihat keberkesanannya pada masyarakat umum. Tiada keraguan dari aspek halal kerana telah mendapat pengiktirafan Halal dari Jakim. 


Produk Shaklee sah dibeli dari ejen berdaftar sahaja untuk mengelakkan sebarang komplikasi dan kecelaruan dari aspek ketulenan atau boleh beli direct dari Huda di talian 018 207 6769 atau menerusi whatsapp www.wasap.my/+60182076769


Ikhtiar untuk merungkai masalah fibroid dengan pengambilan vitamin sihat semulajadi disamping mendapatkan khidmat nasihat dari pakar perubatan.


Jalani kehidupan yang sihat
Menjamin kualiti kesihatan yang lebih baik


Huda Kamil
Perunding Vitamin Sihat
Shaklee ID: 1215407
018 207 6769


No comments:

Powered by Blogger.