Makanan Yang Selamat Untuk Bayi Jaundice

Makanan yang selamat untuk bayi jaundice ni apa ye? Ha ni la yang sering kita duk tertanya-tanya bila bayi kesayangan kita ni alami jaundice yang agak lama.


Parent especially ibu cepat panik dan senang risau. Kalau boleh nak cepat-cepat bayi kita yang masih merah ni pulih dengan segera. Tak sanggup tengok anak asyik kena ambil darah tiap kali bacaan jaundice ni semakin meninggi.


bayi jaundice kerap berak, bayi jaundice sebulan, jaundice bayi baru lahir, jaundice bayi berpanjangan, bayi jaundice tidak berak, jaundice bayi pramatang, petua hilangkan jaundice dengan cepat, petua hilangkan jaundice baby, petua hilangkan prolonged jaundice, petua nak hilangkan jaundice pada bayi, makanan penyebab jaundice, makanan elak jaundice, makanan kurangkan jaundice, makanan turunkan jaundice, makanan pantang jaundice, cara hilangkan jaundice dengan cepat, cara merawat jaundice dengan cepat, cara kurangkan jaundice bayi, cara menghilangkan jaundice dengan cepat, vitamins for jaundice, vitamin c and jaundice, vitamin k and jaundice, vitamin d and jaundice, vitamin k shot and jaundice, makanan sihat jaundice, jaundice prevention, jaundice diet, jaundice baby poop, jaundice baby causes, best food for jaundice baby, the best medicine for jaundice,
Sedih sangat tiap kali checkup kena ambil darah gara-gara baby jaundice


Bila tanya jiran sebelah, of course macam-macam petua yang diberi antaranya mandikan dengan daun kucai la, makan biji anggur hitam la, mandikan dengan serbuk kayu putih la dan macam-macam lagi.


Hakikat sebenarnya air susu ibu tu la yang paling mujarab. Just keep on bagi breastfeed sementelah tu avoid makanan yang pedas-pedas atau makanan yang boleh menghasilkan haba yang panas dalam badan.


One more thinggggg.. yes nutrien kena cukup untuk ibu yang menyusu. Haaa sebabnya apa sahaja yang si ibu ini makan akan dapat pada bayi yang masih menyusu.


Nutrien atau makanan ni secara tak langsung dapat membantu menurunkan bacaan kuning yang dialami oleh bayi jaundice dengan syarat.. perlu diambil secara konsisten pada setiap hari. In Shaa Allah akan nampak perubahannya sedikit demi sedikit.


Makanan Yang Selamat Untuk Bayi Jaundice


1. Zinc
2. Vitamin c
3. B complex
4. Omega


Keempat-empat nutrien makanan ni penting untuk tingkatkan imunisasi ibu dan bayi. Huda sendiri amalkan pemakanan ni. Alhamdulillah perkembangan baby semakin memberangsangkan dan imunisasi baby secara tak langsung bertambah kuat untuk melawan penyakit.


Alhamdulillah berkat usaha dan doa, baby Huda dah boleh tutup kes. Discharge sepenuhnya dari rutin ambil darah jaundice. Tak payah ulang alik ke hospital lagi.


Kesyukuran yang tak terhingga.. alhamdulillah 😊


Andai you all perlukan consultant untuk guide pemakanan terbaik untuk ibu dan anak, you are welcome to contact me 😁

No comments:

Powered by Blogger.