Makanan Ibu Berpantang Anak G6PD

4/16/2019
Makanan untuk ibu berpantang anak g6pd ni perlu diambil berat. Apa yang anak G6PD ni tak boleh makan, ibu pun sama. Sebabnya, air susuan yang mengalir ni serap segala nutrien yang ada dalam makanan tu dan akan sampai kepada si anak bila dia menghisap susu.


Khuatir keadaan mungkin menjadi parah disebabkan alahan yang ada pada anak G6PD ni, better dielakkan dari mengambil makanan berasaskan jamu dan herba dan digantikan dengan makanan basic yang biasa kita makan tu lagi baik.


food for g6pd patient, g6pd deficiency, g6pd child, g6pd baby, makanan berpantang untuk anak g6pd, makanan untuk ibu berpantang, makanan untuk ibu menyusu, makanan untuk ibu melahirkan dan menyusui, makanan sihat untuk ibu menyusu, makanan sihat untuk ibu berpantang, makanan sihat untuk ibu lepas bersalin, vitamin untuk ibu menyusui, vitamin untuk ibu menyusu, vitamin untuk ibu berpantang, vitamin untuk ibu berpantang anak g6pd, iron supplement for g6pd, milk supplement for g6pd babies, zinc supplement for g6pd, food supplement for g6pd, supplement for g6pd deficiency, vitamin untuk anak g6pd, set berpantang terbaik, set berpantang shaklee, set menyusu, set menyusu lengkap shaklee, makanan yang sesuai untuk bayi g6pd, makanan yang mengandung protein, zat besi, asam folat, kalsium, serat, kalsium, vitamin d, magnesium,
Anak saya ada masalah G6PD.. boleh ke saya makan makanan macam ni?


So, bagi merungkai permasalahan makanan yang elok dan selamat untuk dimakan, Huda nak kongsikan pengalaman Huda sendiri yang berpantang anak G6PD.


Sewaktu dalam pantang, Huda makan buah-buahan, nasi, sayur, ayam dan juga ikan. Bunyi macam tak berapa sihat untuk orang berpantang sebabnya tak ada lada hitam dan juga halia untuk panaskan badan. Yesss Huda faham tu.


Huda gantikan jamu dan herba tu dengan mengamalkan pengambilan vitamin Shaklee. Huda ambil set untuk ibu berpantang dan menyusu sekaligus.


Ni vitamin yang Huda amalkan:
1. Vitalea yang ada zat besi
2. B complex kaya dengan 8 kumpulan vitamin b, 3. Vitamin c
4. Cinch Shake kaya dengan protein
5. Ostematrix untuk kalsium
6. Zinc complex
7. Omega Guard


Alhamdulillah badan Huda tetap rasa sihat dan segar tanpa tinggalkan kesan alahan yang teruk pada baby g6pd.


No comments:

Powered by Blogger.