Cara Mengatasi Masalah Keguguran Rambut Selepas Bersalin

Cara mengatasi masalah keguguran rambut selepas bersalin. Topik yang sering bermain di benak hati si ibu sebaik usia baby cecah umur 3 bulan dan keatas.


Semburan air liur baby sering dikaitkan dengan keguguran rambut yang biasanya dialami oleh wanita yang baru lepas melahirkan anak.


masalah rambut gugur, masalah rambut kering, masalah rambut wanita bertudung, masalah rambut perempuan, masalah rambut makin nipis, masalah rambut gugur dan nipis, atasi masalah rambut tipis, supplement for energy, supplement ibu berpantang, supplement untuk lelaki, supplement untuk tenaga, supplement untuk rambut, supplement untuk rambut lebat, masalah rambut gugur, gugur rambut selepas bersalin, gugur rambut lelaki, gugur rambut shaklee, masalah rambut beruban, masalah rambut botak, masalah alahan kulit, tips penjagaan rambut gugur, tips penjagaan rambut wanita, tips penjagaan rambut lelaki, tips penjagaan rambut lembut, cara penjagaan rambut gugur, tips menjaga rambut gugur, tips penjagaan rambut dari gugur, rambut gugur banyak sangat, rambut gugur banyak selepas bersalin, rawatan rambut gugur di rumah, rawatan rambut gugur wanita, rawatan rambut gugur dan kering,
Adakah benar faktor bagi masalah rambut gugur teruk ni disebabkan oleh anak mula pandai menyembur?


Walhal mitos ni kurang tepat. Sebab utama masalah keguguran rambut ni berlaku bila boitin yang ada dalam badan ni semakin berkurangan.
Cara Mengatasi Masalah Keguguran Rambut1. Ambil Makanan Kaya Dengan BiotinBiotin ni sejenis vitamin yang ada dalam vitamin B bantu untuk menguatkan rambut dan kuku. Bila kita melahirkan baby, biotin ni akan keluar sekali dengan darah.


So kekurangan biotin ni akan menjadikan rambut kita cepat gugur dan kuku kita senang patah. Bila biotin ni kita ambil dan makan mengikut kuantiti yang diperlukan oleh badan, masalah keguguran rambut ni dapat diatasi.


2. Mengambil Makanan Kaya Dengan Formulasi 13 Jenis Vitamin Dan Mineral Termasuk IronElemen 13 nutrien ni mengandungi khasiat vitamin A, B, C, D, E, K termasuklah zat besi, magnesium, kalsium, iron dan macam-macam lagi jenis mineral penting yang membantu mengimbangkan kepekatan darah dan melancarkan peraliran darah ke seluruh badan.


Kehadiran iron atau zat besi ni secara tak langsung membantu salurkan oksigen ke seluruh organ dan menghasilkan sel darah merah yang amat diperlukan oleh ibu yang telah melahirkan anak.


3. Mengambil Makanan Kaya Dengan Vitamin CVitamin C ni salah satu nutrien yang membantu pembentukan kolagen. Bila ada gabungan vitamin C ni secara tak langsung serapan  nutrien iron tu jadi lebih sempurna untuk menjaga kesihatan rambut dan rambut tumbuh dengan lebih sihat.


4. Menggunakan Syampu Yang Bersuaian Dengan Kulit KepalaSebaik baik syampu dan perapi ialah yang tidak menjejaskan keseimbangan lembapan kulit kepala. Bila kulit kepala terlalu kering, rambut pun senang menjadi rapuh. Bila kulit kepala terlalu berminyak pulak, senang dapat kelemumur dan merosakkan folikel rambut untuk tumbuh lebih sihat.


Oleh itu carilah syampu natural dan semulajadi sesuai dengan pH kulit kepala serta tidak merangsang tindak balas kimia yang membahayakan dan merosakkan lagi sel kulit kepala kita. Sehinggakan kulit kepala kita ni tidak mampu untuk hasilkan anak rambut baru.


Semoga perkongsian ni dapat berikan ilham buat ibu berpantang untuk jalani kehidupan harian dengan lebih sihat tanpa igauan masalah rambut nipis atau semakin berkurangan akibat keguguran rambut yang sangat kronik.


"Start A New Day With A Healthy Nutrients "


HUDA KAMIL
Nutrients Consultant
018 207 6769
www.wasap.my/+60182076769


No comments:

Powered by Blogger.