Kenapa Vivix Perlu Ada Dalam Setiap Rumah?

1/02/2018
Vivix ni disyorkan untuk ada dalam setiap rumah. Ye la tak kenal maka tak sudi la untuk orang beli. Dengan harga 475 ringgit sebotol. Siapa yang nak invest betul tak? One thing orang kena tahu specialnya vivix ni tak jumpa di tepi jalan, tak ada di supermarket dan tiada di laman sesawang e-shopping bazar.


Nilai sesuatu produk tu kita boleh ukur dengan bahannya dulu. Semak ingredients yang digunakan. Adakah berbaloi atau tidak dengan harganya. Andai terdengar word muscadine grape, purple carrot, japanese knotweed dan elderberry ni, rasanya mudah ke nak cari? High antioxident, pencegah kanser.


vivix has selenium, vivix shaklee, vivix untuk kencing manis, vivix harga, polyphenols benefits, polyphenols food, antioksidan tinggi, antioksidan terbaik, antioksidan itu apa, awet muda gold testimoni, awet muda dengan vivix, why we need to detox our body, why we lose, why we should manage stress, why we age and die, why we age and how we can stop it, why we theories and effects of aging, cara untuk kurus, cara untuk hamil, cara untuk menghilangkan jerawat, cara nak awet muda, bagaimana nak awet muda, petua nak awet muda, kesuburan lelaki, kesuburan wanita, kesuburan selepas period, kesuburan shaklee, kulit cerah semulajadi, kulit cerah dengan cepat, kulit cerah dalam seminggu, jantung bengkak, jantung berlubang, tahap 4, sakit usia muda, heart attack, disease,
Vivix adalah pelengkap supplement sesuai untuk seisi keluarga


Kenapa Vivix Perlu Ada Dalam Setiap Rumah?



1. Vivix berfungsi hingga ke peringkat DNA sel


Seperti yang kita tahu sel ni adalah unit asas yang membentuk tisu, organ dan tulang. So, dari sel tu jugaklah adanya kulit, rambut, kuku dan sebagainya sehinggalah jasad kita ni kelihatan cantik dan menarik.


Bila kita tengok baby, kulitnya cantik dan halus. Segar dan fresh. Masuk umur 40 tahun, segala-galanya berubah. Ada kedut, nampak kusam, lemah otot sendi dan sebagainya. Itu cukup menunjukkan sel DNA kita ni semakin lemah, semakin banyak yang rosak betul tak?


2. Sesuai untuk semua


Kanak-kanak berusia 12 tahun ke atas boleh amalkan vivix ni untuk kuatkan sistem imunisasi. Apatah lagi orang dewasa macam kita ni lagi banyak la perlukan pholiphenols dan resveratrol untuk krlangsungan hidup yang lebih sihat.


Orang dewasa ni semakin mrningkat usia semakin terdedah dengan berbagai penyakit. Jaga la pemakanan macam mana pun, sel kita pasti merosot. So, badan kita ni perlukan support perlukan sokongan untuk bantu baiki sel-sel yang dah rosak ni. Bantu penyebaran sel baik yang lebih sihat.


3. Pelengkap setiap set vitamin


Kenapa saya kita vivix ni sebagai pelengkap? Sebabnya vivix ni bantu lindungi tubuh dari ancaman radikal bebas, tinggi antioksidan dan galakkan sistem badan berfungsi dengan lebih baik. Okay, dalam shaklee, setiap supplement fungsinya berbeza.


Sama macam makanan jugak kita tak boleh nak cakap mskan sayur je semua nutrien kabohidrat dan protin dah lengkap. Walhal kita perlukan roti atau nasi sebagai sumber kaborhidrat. Kita perlukan ayam atau ikan sebagai sumber protein.


Macam tu jugakla supplement shaklee. Setiap supplement berlainan fungsinya. Sebab tu andai amik satu jenis sahaja belum tentu mencukupi. Shaklee memang reka supplementnya mengikut pada satu jenis keperluan yang akhirnya tinggalkan kesan dalam tempoh jangka masa panjang.


Sometime kita pernah lihat orang yang belum capai usia 30 tahun, rambut dah mula beruban, muka nampak terlebih matang dan ada jugak yang dah mula sakit-sakit sendi dan otot. Kenapa cepat sangat badan kita ni berubah?


Why We Age?



vivix has selenium, vivix shaklee, vivix untuk kencing manis, vivix harga, polyphenols benefits, polyphenols food, antioksidan tinggi, antioksidan terbaik, antioksidan itu apa, awet muda gold testimoni, awet muda dengan vivix, why we need to detox our body, why we lose, why we should manage stress, why we age and die, why we age and how we can stop it, why we theories and effects of aging, cara untuk kurus, cara untuk hamil, cara untuk menghilangkan jerawat, cara nak awet muda, bagaimana nak awet muda, petua nak awet muda, kesuburan lelaki, kesuburan wanita, kesuburan selepas period, kesuburan shaklee, kulit cerah semulajadi, kulit cerah dengan cepat, kulit cerah dalam seminggu, jantung bengkak, jantung berlubang, tahap 4, sakit usia muda, heart attack, disease,
Protect your cells with polyphenols


1. DNA damage


Radikal bebas ni antara penyebab sel DNA kita ni rosak. Benda ni menyebabkan berlakunya sel mutasi di mana sel DNA yang sepatutnya berangkai tiba-tiba pecah menjadi dua bahagian, berpisah antara satu sama lain dan akhirnya sel tu mudah mati.


2. Declining energy production


Semua orang tahu mitochondria yang ada dalam sel ni, adalah punca penghasilan tenaga. Logiknya semakin usua kita ni bertambah, maka semakin kurnglah penghasilan tenaga. Bila ni dah berlaku, tu yang kita cepat sangat rasa letih, lesu dan tak bermaya. Ha, yang paling takut bila mula ada symptom sakit jantung, sakit sendi dan mudah lupa.


3. Inflammation


Makanan yang tinggi lemak dan tinggi kalori ni sebenrnya penyumbang pada inflamasi. Semakin kerap inflamasi ni berlaku, semakin tinggilah proses penuaan tu berlaku.


4. Accumulation of AGE


AGE atau nama saintifiknya Advanced Glycation End-Product Protein ni antara sel yang sangat-sangat tak diperlukan dalam badan. Sebabnya semakin banyak pembentukan AGE ni dalam badan, semakin banyak la sel selular kita ni rosak. Bila dah jadi macam ni, khuatir sel kita ni tak mampu bertahan lebih lama. Kemungkinan berlakunya lebihan gula dalam darah.


Kenapa Badan Kita Perlukan Polyphenols?



1. Untuk bantu baiki sel DNA yang dah rosak
2. Tingkatkan tenaga selular
3. Melindungi sel dari ancaman radikal bebas
4. Kurangkan pembentukan AGE protein


Mesti you all nak tahu jugak peranan dan kelebihan polyphenols ni. Polyphenols ni ada kelebihan tersendiri tau. You all mesti suka sebabnya ada sikit symptom awet muda dalam tu.


6 Kebaikan Polyphenols



vivix has selenium, vivix shaklee, vivix untuk kencing manis, vivix harga, polyphenols benefits, polyphenols food, antioksidan tinggi, antioksidan terbaik, antioksidan itu apa, awet muda gold testimoni, awet muda dengan vivix, why we need to detox our body, why we lose, why we should manage stress, why we age and die, why we age and how we can stop it, why we theories and effects of aging, cara untuk kurus, cara untuk hamil, cara untuk menghilangkan jerawat, cara nak awet muda, bagaimana nak awet muda, petua nak awet muda, kesuburan lelaki, kesuburan wanita, kesuburan selepas period, kesuburan shaklee, kulit cerah semulajadi, kulit cerah dengan cepat, kulit cerah dalam seminggu, jantung bengkak, jantung berlubang, tahap 4, sakit usia muda, heart attack, disease,
6 healthy perks of polyphenols


1. Rejunevated self


Rejunevated ni maksudnya membantu badan kita lebih sihat dan lebih muda. Salah satu peranan polyphenols la ni. Ha suka tak? Mesti suka. Huda dah nampak wajah senyuman manis di bibir you all hihi. So, bila dah kata lebih muda tu secara tak langsung polyphenols ni bantu menyokong proses detoks.


2. Increase the energy level


Bila badan kita semakin bertenaga, muscle kita join kita ni pun jadi semakin kuat, pemikiran semakin tajam, peraliran darah semakin teratur dan paras glukos pun berada dalam paras normal.


3. More radiant skin


Kalau kita nak keluar pergi mana-mana confirm uv protector skin care tu tak pernah tinggal. So, polyphenols ni actually dah ada dah sunblock semulajadi. Cukup mengancam untuk lindungi kulit dari sinaran uv yang merbahaya.


Kurangkan garisan halus, kurangkan kedutan dan kurangkan jugak pembentukan pigmentadi yang menyebabkan kulit senang dipenuhi jeragat.


4. Reduce age-related health risk


Bila dah kata proyein AGE tu berkurang, polyphenols ni galakkan lagi jantung tu berfungsi dengan lebih baik dan lebih sihat. Sendi semakin okay, otak kita semakin cergas. Lastly, kurangkan risiko kencing manis dan darah tinggi.


5. Improves fertility


Pernah je Huda dengar orang yang dah lama berkahwin susah benar nak dapat anak. Actually sperma dan ovum ni sel yang paling penting untuk tingkatkan sistem kesuburan.


Secara tak langsung, polyphenols ni membantu untuk mengawal kerosakan kedua-dua sel ni, tingkatkan kesihatan secara menyeluruh dan tingkatkan reputasi untuk penghasilan embryo.


6. Boost immunity


Polyphenols ni banyakkan function dia. Pertama sekali, tingkatkan sistem imunisasi that means kurangkan inflamasi bila berlakunya jangkitan sel. Keduanya, bantu cepatkan proses pemulihan bila diserang dengan penyakit.


Hmmm seronok sangat bila dah tahu peranan vivix dalam kehidupan harian. Lepas ni boleh la pakat guna dan amalkan untuk keperluan seisi keluarga. Now, mesti dah kata berbaloi dengan harga 475 ringgit kalau semua ni boleh dapat dalam tempoh yang bukan terlalu sekejap dan tidaklah terlalu lambat untuk dimanfaatkan.


Sebabnya tubuh badan kita ni kita nak guna dalam jangka masa yang panjang. Tak ada orang nak guna tubuh badan yang Allah kurniakan ni untuk sementara waktu. Of course segala-galanya milik Allah namun badan kita ni perlu untuk lunaskan setiap tanggungjawab yang ada dengan kudrat 4 kerat.


Pergi kerja bertenaga, balik kerja dengan semyuman, layan anak dengan matang dan yang paling best ibadah semakin terpelihara. Jiwa senang, badan sihat, In Shaa Allah iman pun semakin bertambah.


Hidup bergaya sihat bertenaga. Hubungi Huda 018 207 6769 atau whatsapp at www.wasap.my/+60182076769 untuk keterangan lanjut. Boleh jugak nak order vivix online. Ringkas dan mudah untuk kesihatan you all 😊


Salam sayang,
Ikhlas dari hati


Huda Kamil
Founder of Dbestummi
018 207 6769


No comments:

Powered by Blogger.