Kenapa Badan kita Perlukan CoQ10?

1/08/2018
Coq10 ni perlu ke untuk badan kita? Perasan tak makin ramai orang mencari produk yang ada sumber coq10 ni. Nampak sangat enzim ni sangat bermakna untuk kulit dan badan kita kan 😊


Make it short, dulu shaklee ada supplement yang dipanggil coq health plus. Produk ni dah lama stop di pasaran. Now dah muncul dengan nama CoQ Trol Plus. Lebih dahsyat dan lebih power up berbanding dulu.


coq trol shaklee, coq trol plus, coq trol plus shaklee, vitamin tablets for hair, for skin,  ubat selsema, ubat kencing manis, ubat sakit gigi, panadol tablet, panadol extra, panadol advance, panadol medicine, ubat sakit jantung, ubat sakit jantung lemah, ubat kawal darah tinggi, penawar batuk, rawatan kesuburan, rawatan kecantikan wajah, rawatan kecantikan muka, rawatan kecantikan tradisional, pulihkan tenaga batin lelaki, memulihkan tenaga selepas sakit, cara cepat hamil, cara cepat hilangkan bekas jerawat, cara cepat hilangkan sunburn, cepat letih dan lesu, cara mudah tingkatkan stamina, cara mudah tingkatkan metabolisma, cara mudah meningkatkan iq, cara mudah tingkatkan ketinggian, ubat sakit urat saraf, ubat sakit ulu hati, ubat sakit urat belikat, pengedar shaklee shah alam, pengedar shaklee melaka, penang, ampang, johor bahru
CoQ Trol Plus bantu tingkatkan kesihatan kita


Keistimewaan CoQ10 Trol Plus



1. Mengandungi polyphenol untuk meningkatkan penghasilan mitochondria yang lebih banyak.


2. Mengandungi coq10 untuk mengalirkan tenaga cellular daripada makanan yang kita makan.


Apa Itu Coenzyme Q10?



Coq 10 ni sebenarnya pencetus atau kita panggil sebagai cell spark bantu untuk hasilkan tenaga. Coq10 ni kiranya bantu jadikan makanan membentuk tenaga. So bila adanya tenaga, automatically mitochondria ni sebarkan lebih banyak tenaga untuk pembentukan sel yag lebih konkrit pada badan kita.


Ha jelas tak kat sini. Bahasa mudahnya coq10 ni akan sumbangkan nutrien pada sel, bantu pembebasan antioksidan secara semulajadi dan yang paling best.. bantu boost energy!


Fungsi CoQ10



1. Tenaga berpanjangan
2. Tingkatkan keupayaan peraliran darah lebih teratur
3. Tingkatkan kesihatan untuk kesuburan
4. Mencerahkan kulit
5. Menajamkan fikiran


Bestkan bila coq10 ni bantu keluarkan tenaga setiap jam. Huda sarankan sangat untuk sesiapa yang aktif bersukan, seorsng atlet atau sesiapa sahaja la yang perlukan tenaga tambahan untuk mengambil enzym coq10 ni sebabnya coq 10 ni support kita untuk kebih aktif, bertenaga sepanjang hari, tingkatkan kekuatan otot dan mempercepatkan penyembuhan luka.


Coq10 ni lebih tumpu pada kawasan jantung, bantu jantung untuk pump darah keseluruhan badan kita dengan lebih. Ramai orang kena serangan jantung disebabkan tiada peraliran oksigen dan darah yang cukup. Kalau tengok statistik, di Malaysia sahaja mencatatkan 36% punca kematian disebabkan penyakit jantung.


In Shaa Allah dengan adanya enzym coq10 ni, jantung kita dapat melawan risiko penyakit jantung sampai ke paras 80% atau 80 peratus. Mereka yang mengambil statin untuk mengawal pembentukan HMG-CoA. That means untuk kurangkan risiko penyakit jantung ni sebenarnya akan mengurangkan penghasilan coq10 dalam badan sebanyak 40%.


Nampak tak peranannya kat situ? Coq10 ni sebenarnya meningkatkan tahap kesihatan jantung. Menguatkan otot jantung, tibgkatkan peraliran darah, kurangjan risiko penyakit jantung dan meningkatkan tenaga mereka yang mengambil statin.


Kelebihan CoQ10



1. Peluang Kesuburan


Mana yang teringin nak dapatkan zuriat, conenzym CoQ10 ni sangat-sangat membantu meningkatkan keupayaan sperma, menambahkan jumlah sperma, meningkatkan kualiti ovum dan mencerahkan lagi peluang untuk penghasilan embryo.


2. Kulit Cerah


Part ni yang best ni. Coq ni bertindak di permukaan kulit. Berikan perlindungan dari sinaran UV dan yang paling best coq10 ni boleh meresap masuk ke dalam kulit menambahkan tenaga untuk membaiki sel kulit yang dah rosak dan meningkatkan penghasilan sel.


So tu yang kulit jadi semakin anjal dan kurang kedutan, kulit lebih lembut, elasticity kulit maintain je. Paling menarik bila kulit kita nampak jauh lebih muda dan semakin sihat.


3. Tajamkan Minda


Coq10 ni buatkan otak kita lebih cerdas. Berupaya untuk buatkan kita lebih fokus dan lebih alert. Kurangkan risiko penyakit lanjut usia seperti alzheimer dan parkinson. Sambil tu tingkatkan keupayaan kita untuk cepat tangkap bila belajar. 


Secara keseluruhannya kan, badan kita ni perlukan 100mg coq10 setiap hari. Nak ambil dari makanan lain pun boleh. 100 sudu besar canola oil atau 3.3kg peanut butter atau 100 cawan broccoli atau 3kg daging bersamaan dengan 100mg coq10. 


coq trol shaklee, coq trol plus, coq trol plus shaklee, vitamin tablets for hair, for skin,  ubat selsema, ubat kencing manis, ubat sakit gigi, panadol tablet, panadol extra, panadol advance, panadol medicine, ubat sakit jantung, ubat sakit jantung lemah, ubat kawal darah tinggi, penawar batuk, rawatan kesuburan, rawatan kecantikan wajah, rawatan kecantikan muka, rawatan kecantikan tradisional, pulihkan tenaga batin lelaki, memulihkan tenaga selepas sakit, cara cepat hamil, cara cepat hilangkan bekas jerawat, cara cepat hilangkan sunburn, cepat letih dan lesu, cara mudah tingkatkan stamina, cara mudah tingkatkan metabolisma, cara mudah meningkatkan iq, cara mudah tingkatkan ketinggian, ubat sakit urat saraf, ubat sakit ulu hati, ubat sakit urat belikat, pengedar shaklee shah alam, pengedar shaklee melaka, penang, ampang, johor bahru
How much is 100mg of CoQ10 via Diet Intake?


Paling mudah, amalkan la Coq10 Trol Plus setiap hari. Satu botol untuk sebulan. Harganya RM 168 ringgit untuk Semenanjung Malaysia dan RM 178 ringgit untuk Sabah Sarawak. Harga ni dah termasuk pistage tau. Eksklusif untuk you all. 


Hubungi Huda di 018 207 6769 atau menerusi direct whatsapp www.wasap.my/+60182076769 atau boleh jugak terus beli secara online. Amalkan gaya hidup sihat dengan panduan nutrisi yang lebih tepat. 


Sedia membantu untuk lebih sihat,


Huda Kamil
018 207 6769
The Founder of Dbestummi
Rakan Sihat Anda,
Pengedar Shaklee Kawasan Subang Jaya



No comments:

Powered by Blogger.