Coenzyme Q10 Penambah Kekuatan Jantung Dan Sel

1/20/2018
Coenzyme Q10 ni rupanya bantu tambahkan kekuatan jantung dan tambahkan jugak kekuatan sel. Hmm mesti nak tahu macam mana fungsi coenzyme Q10 ni kan?


Okay sebelum Huda pergi deeper Huda nak you all tengok sekeliling. Contoh paling dekat kereta. Semua orang yang ada kereta tahu function spark plug. Kalau la satu spark plug tu rosak alamatnya engine kereta tu tak boleh la nak gerak lancar. What happen kalau semua spark plug rosak? Huhu nazak la jawabnya.


coenzyme q10 malaysia, coenzyme q10 dosage, masalah kesihatan, sakit jantung peringkat awal, tekanan darah tinggi, heart beat fast, cara mengawal sakit jantung, supplement for heart health, supplement for heart failure, supplement for heart blockage, supplement for heart disease, coenzyme q10 benefits, punca jantung laju, punca jantung tersumbat, punca jantung lemah, punca jantung bengkak, kesan coenzyme q10, kesan sampingan coq10, q10 untuk jantung, q10 untuk apa, sel jantung mati, sel jantung pada manusia, denyutan jantung normal, denyutan nadi laju, denyutan jantung laju, denyutan jantung lemah, punca badan lemah, punca badan cepat berpeluh, punca badan cepat lesu,
Jantung lemah kena pulak serangan sakit jantung, sangat-sangat berbahaya


Ha nampak tak kaitan spark plug dengan coenzyme Q10? Simple. Kalau enzim Q10 dalam badan kita tu terlalu kurang atau jumlah enzim Q10 tu terlalu rendah, badan kita ni tak boleh nak hasilkan tenaga yang cukup.


Ha tenaga ni la yang akhirnya bantu kuatkan lagi kekuatan jantung dan tingkatkan lagi prestasi sel dalam badan. Sebabnya, enzim Q10 berikan tenaga pada sel dan bantu lindungi jantung. Kalau mana yang ada masalah darah tinggi tu kan, enzim Q10 ni boleh bantu rendahkan tekanan darah. Ha! Paling best, Q10 ni bantu jugak mereka yang ada masalah parkinson.


Kesan CoQ10 Pada Jantung



coenzyme q10 malaysia, coenzyme q10 dosage, masalah kesihatan, sakit jantung peringkat awal, tekanan darah tinggi, heart beat fast, cara mengawal sakit jantung, supplement for heart health, supplement for heart failure, supplement for heart blockage, supplement for heart disease, coenzyme q10 benefits, punca jantung laju, punca jantung tersumbat, punca jantung lemah, punca jantung bengkak, kesan coenzyme q10, kesan sampingan coq10, q10 untuk jantung, q10 untuk apa, sel jantung mati, sel jantung pada manusia, denyutan jantung normal, denyutan nadi laju, denyutan jantung laju, denyutan jantung lemah, punca badan lemah, punca badan cepat berpeluh, punca badan cepat lesu,
Adanya kandungan Q10 yang tinggi, degupan jantung menjadi semakin stabil


Jantung kita antara sel yang mengandungi banyak motochondria dan perlukan kandungan enzim Q10 yang sangat tinggi. Bagi orang yang ada masalah jantung dengan kandungan Q10 yang sangat rendah ni, bila ambil CoQ10 dengan kuantiti yang tepat, jantungnya tu mula berdegup kuat sikit dan peredaran darah pun semakin stabil.


Kajian menunjukkan, enzim Q10 ni tak ada kesan sampingan yang meninggalkan kesn yang teruk sebaliknya kebanyakan pesakit semakin sihat dan kurang menghabiskan masa di hospital.


Kajian ni dibuat secara berperingkat tau. Pada peringkat permulaan, pesakit ni diberikan 30 mg CoQ10 dan menunjukkan perubahan. Sekarang ni, usual dose untuk pesakit jantung di antara 100 hingga 300 mg coenzyme Q10 sehari.


Pesakit yang mengalami masalah kegagalan jantung atau apa sahaja yang melibatkan penyakit jantung, of course kena dapatkan nasihat dari doktor dulu sebelum mengambil sebarang supplement yang mengandungi Q10.


Bila diambil CoQ10 ni sebaik selepas diagnosed masalah jantung, lagi cepat tindak balas tu akan berlaku. Tapi, masih perlukan lagi beberapa minggu untuk melihat perkembangannya.


Perubahan yang mungkin boleh dilihat adalah seperti:
1. Kepekatan platelets semakin berkurangan
2. Sel yang membentuk darah beku semakin mengecil
3. Kurang risiko heart attack


Secara tak langsung penularan risiko penyakit jantung ni dapat dikurangkan jika dari seawal sebelum kena penyakit jantung dah diamalkan pengambilan 100 mg coenzyme Q10 ni setiap hari.


Jangan tunggu sampai semua sel dah rosak baru nak ambil. Cegah sebelum sakit dan sihatlah kita sebelum tua.


Sharing,
Because of you are so special,
Huda Kamil
018 207 6769
www.wasap.my/+60182076769


2 comments:

Powered by Blogger.