Toksin Dalam Badan Boleh Dibuang Melalui Amalan Pemakanan Yang Kaya Dengan Antioksidan

11/18/2017
Toksin dalam badan boleh dibuang melalui amalan pemakanan yang kaya dengan antioksidan. Cara ni boleh bantu badan untuk detox dengan lebih cepat. Pemakanan antioksidan ni ada banyak dalam buah-buahan dan juga sayur-sayuran. Ha Huda nak tanya sikit kenapa badan kita ni kena detox? Ada jawapan tak? Hi hi.


Okay cuba bayangkan. Badan kita ni terima berbagai jenis elemen. Ada ikan, ada ayam, ada udang, ada nasi. Pada masa yang sama, badan kita ni pun terima chocolate, gula-gula. Tak cukup dengan tu ada la pulak popcorn, super ring, cookies dan macam-macam lagi.


toksin dalam badan, boleh dibuang, makanan antioksidan, detoks semulajadi, sakit sendi, lenguh badan, kerap sakit kepala, lutut lemah, masalah badan berangin, asyik kentut ketika solat, detoks tubuh secara alami, set detox shaklee, cara buang toksin dalam darah, supplement antioxidant, why we need supplements and need to detox, kesan selepas detoks, kesan toksin kepada manusia, cepat letih, cara cepat kurus, punca badan lemah, tips detox badan, petua hilangkan batuk, makanan bantu buang air besar, bakar lemak, cara bersihkan toksin, toksin berlebihan, toksin menyebabkan jerawat, detoks hati, jom detox diet, cara hilangkan stress, what will happen in the future, toxic shock syndrome, toxin in body effect, does toxin cause weight gain and cause acne, food that help reduce belly fat, lose weight,
Photo credited to pinterest.HellaWella


So sendat dan padat sangat. Mana yang baik tu badan kita absorb dan jadi tenaga tapi mana yang yang kurang sihat tu jadi macam mana? Of course jadi berasid huhu. Macam mana nak singkirkan? Detox la. Bila kita detox at least makanan yang membentuk toksin sehingga jejaskan kesihatan tu dapatlah disingkirkan.


toksin dalam badan, boleh dibuang, makanan antioksidan, detoks semulajadi, sakit sendi, lenguh badan, kerap sakit kepala, lutut lemah, masalah badan berangin, asyik kentut ketika solat, detoks tubuh secara alami, set detox shaklee, cara buang toksin dalam darah, supplement antioxidant, why we need supplements and need to detox, kesan selepas detoks, kesan toksin kepada manusia, cepat letih, cara cepat kurus, punca badan lemah, tips detox badan, petua hilangkan batuk, makanan bantu buang air besar, bakar lemak, cara bersihkan toksin, toksin berlebihan, toksin menyebabkan jerawat, detoks hati, jom detox diet, cara hilangkan stress, what will happen in the future, toxic shock syndrome, toxin in body effect, does toxin cause weight gain and cause acne, food that help reduce belly fat, lose weight,
Wajah terkini semasa melalui proses detox


Huda amik jugak nutrien tambahan macam vitamin C, Omega Guard, GLA dan jugak Ostematrix. Ni semua Huda amik untuk optimumkan kesihatan Huda. Sebabnya Huda ni ada banyak sangat masalah kesihatan. Setiap vitamin ni functionnya tak sama. Bila amik set lengkap In Shaa Allah lagi cepat proses penambahbaikan untuk pulihkan stamina badan kita.


Kesan Amalkan Pemakanan Tinggi Antioksidan



Huda pun amalkan pemakanan tinggi antioksidan. Huda amik vitamin E Complex dan Alfafa. Sebab tu bila amik dua elemen ni, badan Huda berubah. Jerawat mula keluar, kulit muka bertukar jadi gelap dan kusam.


Tu semua kesan detox la tu. Tanda-tanda badan berikan reaksi. Tapi Huda tak ada la pulak stop. Masih teruskan sampai kesan tu semua hilang sikit demi sedikit.


toksin dalam badan, boleh dibuang, makanan antioksidan, detoks semulajadi, sakit sendi, lenguh badan, kerap sakit kepala, lutut lemah, masalah badan berangin, asyik kentut ketika solat, detoks tubuh secara alami, set detox shaklee, cara buang toksin dalam darah, supplement antioxidant, why we need supplements and need to detox, kesan selepas detoks, kesan toksin kepada manusia, cepat letih, cara cepat kurus, punca badan lemah, tips detox badan, petua hilangkan batuk, makanan bantu buang air besar, bakar lemak, cara bersihkan toksin, toksin berlebihan, toksin menyebabkan jerawat, detoks hati, jom detox diet, cara hilangkan stress, what will happen in the future, toxic shock syndrome, toxin in body effect, does toxin cause weight gain and cause acne, food that help reduce belly fat, lose weight,
Wajah terkini ibu Huda selepas konsisten gunakan vivix


Sumber natural macam tu la reaksinya. Mak Huda pulak amalkan vivix, salah satu pemakanan high antioxidant untuk bantu badan detox toksin dengan lebih cepat.


Pada awal pengambilan. Mak Huda alami sakit gigi, badan terasa lemah dan lenguh-lenguh sikit. So bila dah ambil vivix dalam 5 ke 6 kali barulah beransur segar dan bertenaga.


Hmm best ke tidak detox ni? Detox ni bukan saje bantu badan kita cepat turun berat badan, ada kala bantu tambahkan selera makan. Ikut pada badan masing-masing. Symptom atau kesan tu sangat tak sama. Jangan compare tau.


So, do something for your body. Jangan biarkan toksin tu berkumpul terlalu lama. Kesannya tu nanti jadi macam-macam penyakit. Macam Huda ni dulu sebelum ambil nutrien untuk bantu keluarkan toksin, Huda alami berbagai jenis penyakit.


Antaranya, lenguh lutut dan sendi, kerap alami sakit pinggang, badan penuh dengan angin. Asyik sendawa dan terkentut je. Nak solat pun bermasalah. Kerap amik wuduk berulang kali. Paling tak tahan tu, ulser dan gigi sensitif kerap sangat berlaku. Tu semua kesan dari badan yang kekurangan nutrien, banyak sangat toksin dan asid dalam badan.


Sama jugak macam mak Huda yang kini berusia 60 tahun. Before amik nutrien bantu untuk detox, kerap alami sakit kepala, lenguh seluruh anggota badan, cepat penat dan letih. Ada kala tu stress, tension pun kerap dialami. Ye la dah badan penat, sakit-sakit of course stress kan..


Kesan Selepas Detoks



So Huda dan mak Huda amalkan penjagaan makanan dan mengambil nutrien tambahan untuk cepatkan lagi proses detox. Dengan erti kata lain kitorang amik supplement yang high antioxident. Makanan antioksidan ni bantu pembungan toksin dalam badan.


After detox, Huda rasa badan Huda lebih ringan, masalah sakit lutut dan sendi semakin recover dan berkurangan. Badan lebih cergas, senang terjaga di awal pagi. Yang paling best tu, mudah sangat nak membuang seawal sebelum atau selepas solat subuh.


Mak Huda pun sama. Walau tidak berkata apa-apa tapi Huda tengok mak Huda semakin aktif, semakin sihat, kurang alami masalah lenguh seluruh badan. Ha yang paling best, masalah kerap sakit kepala pun dah kurang sangat. Sebabkan mak Huda ni konsisten dengan vivix, dia dapat bonus kulit pinkish dan kurang garisan halus. I pun kalah huhu.


So, bila badan kita ni sihat. Segala aktiviti harian dapat kita lalui tanpa rasa stress. Everything feel smooth and simple. Detoks la wahai kawan-kawanku. Detoks tu sangat-sangat membantu badan untuk lebih sihat. Boleh klik link ni untuk dapatkan info set detox yang lebih lengkap.


Kalau rasa nak tanya direct, boleh hubungi Huda di talian 018 207 6769 atau whatsapp terus ikut address ni www.wasap.my/+60182076769. Huda suka membantu orang yang ada masalah yang sama macam Huda atau mak Huda ni. Sebabnya kitorang pernah alami dan merasa sendiri kesannya.


Benda yang baik better dikongsi untuk manfaat kesihatan bersama-sama 😊


With Love,
Huda Kamil
Mentor Business Shaklee Online
018 207 6769

No comments:

Powered by Blogger.