Set Vitamin Terbaik Untuk Ibu Berpantang Dan Menyusukan Anak

10/01/2017
Seleksi selepas berpantang tidak menjadi rumit andai pengambilan vitamin bernutrisi lengkap diamalkan setiap hari. Bukan saje terbaik untuk ibu berpantang, untuk ibu menyusukan anak lagi berlipat kali ganda khasiat yang boleh disalurkan pada bayi.


Emm nak tahu tak apa ke nama vitamin ni? Vitamin ni kita panggil set berpantang dan menyusu. 2 in 1. Dua-dua boleh digunapakai. Tanpa adanya kelibat perasaan tidak selamat.


set berpantang sihat semulajadi, set milk booster, vitamin seimbang untuk ibu menyusukan anak, cara mudah sembuhkan luka bersalin czer, cara tingkatkan stamina, tiada alahan walaupun tidak mengambil ubat doktor, cara nak menyusukan anak secara eksklusif lebih dari 2 tahun, proses tambahkan susu badan, kacip fatimah moden, herba tidak pahit, rawatan tradisional, cepat kurus walau baru bersalin, tidak sakit belakang ketika mengandung, ibu hamil tidak mengalami masalah kerap naik tangga, tips baby mudah kenyang dan tidur lena di waktu malam, khasiat soya naikkan seri muka, omega kurangkan radang kulit, ostematrix kurangkan sakit sendi, bcomplex elak rambut cepat gugur, vitamin c kuatkan gigi dan gusi, vitalea bekalkan makanan lengkap semua jenis vitamin dan mineral, cara tegangkan payudara dan alfafa jamu perapat moden,
Ibu berpantang ni masih mampu berikan khasiat terbaik kepada si manja


Chop... vitamin ni bukan ubat dan bukan juga jamu. Ramai orang dah guna dan semua cakap hasilnya berkesan dan sangat best. Huda sendiri pun amalkan hik hik.


Khasiat Vitamin Set Berpantang Dan Menyusu



set berpantang sihat semulajadi, set milk booster, vitamin seimbang untuk ibu menyusukan anak, cara mudah sembuhkan luka bersalin czer, cara tingkatkan stamina, tiada alahan walaupun tidak mengambil ubat doktor, cara nak menyusukan anak secara eksklusif lebih dari 2 tahun, proses tambahkan susu badan, kacip fatimah moden, herba tidak pahit, rawatan tradisional, cepat kurus walau baru bersalin, tidak sakit belakang ketika mengandung, ibu hamil tidak mengalami masalah kerap naik tangga, tips baby mudah kenyang dan tidur lena di waktu malam, khasiat soya naikkan seri muka, omega kurangkan radang kulit, ostematrix kurangkan sakit sendi, bcomplex elak rambut cepat gugur, vitamin c kuatkan gigi dan gusi, vitalea bekalkan makanan lengkap semua jenis vitamin dan mineral, cara tegangkan payudara dan alfafa jamu perapat moden,
Set vitamin lengkap untuk ibu berpantang dan menyusukan anak


Nutrisi untuk ibu-ibu selepas melahirkan anak dan menyusukan bayi. Set ini membekalkan nutrien penting untuk menyokong proses pemulihan, menambah tenaga dan menyokong kesihatan anda di samping memberi bayi anda nutrisi yang mereka perlukan untuk membesar secara kuat dan sihat.


Set ini terbahagi kepada 2:
1. Set keperluan harian
2. Set tambahan untuk ibu menyusu


1. Set Keperluan Harian



Untuk set keperluan harian, terdapat 5 jenis nutrien penting iaitu:

  • Vitamin C
  • Omega
  • Mullti vitamin
  • Vitamin B complex
  • Protein soya


Vitamin C shaklee ni bukan saje cepatkan proees penyerapan malah secara tidak langsung dapat bantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, membantu untuk tingkatkan sistem imun dan bantu membina sel darah merah yang lebih sihat.


Omega Guard yang kaya dengan khasiat 540mg EPA, 360mg DHA dan 1000mg minyak ikan ni dapat bantu menghalang penularan kanser, meningkatkan daya tumpuan dan menajamkan otak. Bantu elakkan inflamasi pada sendi-sendi dan menghalang sendi dari bengkak, kebas kaki tangan dan bantu elakkan juga alami migrain. 


Multivitamin Vitalea ni pulak mengandungi 28 zat vitamin dan mineral termasuklah beta carotena, kalsium, phosphorus, vitamin C, vitamin D, biotin, pantothenic acid dan B12. Dah ada khasiat macam ni, mata bertambah sihat, bantu organ dalaman terlindung dari penyakit, tenaga dan metabolisma pun dapat ditingkatkan. 


Vitamin B Complex merangkumi 10.12mg vitamin B1 (thiamin), 11.47mg B2 (riboflavin), 135mg B3, 67.5mg B5 (panthotenic acid), 13.5mg B6, 150mcg biotin, 200mcg folic acid dan 40mcg B12. B Complex ni bantu merangsang pertumbuhan daya fikir, menambahkan tenaga, kurangkan stress, uban lambat tumbuh, aktifkan sel genetik dan mencegah anemia.


Protein soya shaklee atau ESP ni ada 9 asid amino, kalsium yang tinggi dan soya yang dihasilkan bebas GMO. GMO ni sejenis bahan yang mengubah genetik soya tu sendiri. That's why boleh datangkan risiko in the long term. Shaklee non-GMO soy bantu anjalkan payudara, kawal kolestrol, sihatkan jantung, baik untuk prostat dan bantu milk booster.


2. Set Tambahan Untuk Ibu Menyusu 


Set untuk ibu menyusu ni pulak ada tambahan nutrien:

  • Alfafa
  • Ostematrix


Alfafa ni ada khasiat vitamin A, , vitamin C, vitamin E, kalsium, potasium, fosforus dan zat besi. Alfafa ni bantu legakan sakit sendi, sakit belakang, hilangkan tekanan, lesu, milk booster bagi ibu menyusu, bantu buang angin dalam badan, membesar menegangkan payudara dan membantu selesaikan masalah keputihan wanita. Ada gelar kacip fatimah moden 😊


Ostematrix ni ada vitamin D3, vitamin K, calcium, magnesium, zinc, copper, manganese dan sodium. Oste ni bantu mengurangkan risiko osteoporosis, kurangkan migrain, ringankan simptom PMS, bantu baiki tulang retak, elak kejang dan kebas-kebas. Mood swing, keseimbangan pH dan gastrik In Shaa Allah dapat dikawal.


Nah sekarang dah tahu fungsi setiap vitamin. Lain nutrien lain function. Bila ambil set lengkap ni, dah tak payah risau soal nutrien tak cukup la, darah kurang la dan sebagainya.


Amalan of course kena konsisten makan hari-hari secara berkala.. Huda boleh guide secara percuma. Ibu berpantang sentiasa sihat dan segar. Time menyusu In Shaa Allah bayi bakal tidur dengan sangattt lena 😪



set berpantang sihat semulajadi, set milk booster, vitamin seimbang untuk ibu menyusukan anak, cara mudah sembuhkan luka bersalin czer, cara tingkatkan stamina, tiada alahan walaupun tidak mengambil ubat doktor, cara nak menyusukan anak secara eksklusif lebih dari 2 tahun, proses tambahkan susu badan, kacip fatimah moden, herba tidak pahit, rawatan tradisional, cepat kurus walau baru bersalin, tidak sakit belakang ketika mengandung, ibu hamil tidak mengalami masalah kerap naik tangga, tips baby mudah kenyang dan tidur lena di waktu malam, khasiat soya naikkan seri muka, omega kurangkan radang kulit, ostematrix kurangkan sakit sendi, bcomplex elak rambut cepat gugur, vitamin c kuatkan gigi dan gusi, vitalea bekalkan makanan lengkap semua jenis vitamin dan mineral, cara tegangkan payudara dan alfafa jamu perapat moden,
Set menyusu mengikut budget


Testimoni Pengguna Set Berpantang Dan Menyusu



Testimoni Susu Banyak Dan Pekat. Suami Puji Seperti Anak Dara

set berpantang sihat semulajadi, set milk booster, vitamin seimbang untuk ibu menyusukan anak, cara mudah sembuhkan luka bersalin czer, cara tingkatkan stamina, tiada alahan walaupun tidak mengambil ubat doktor, cara nak menyusukan anak secara eksklusif lebih dari 2 tahun, proses tambahkan susu badan, kacip fatimah moden, herba tidak pahit, rawatan tradisional, cepat kurus walau baru bersalin, tidak sakit belakang ketika mengandung, ibu hamil tidak mengalami masalah kerap naik tangga, tips baby mudah kenyang dan tidur lena di waktu malam, khasiat soya naikkan seri muka, omega kurangkan radang kulit, ostematrix kurangkan sakit sendi, bcomplex elak rambut cepat gugur, vitamin c kuatkan gigi dan gusi, vitalea bekalkan makanan lengkap semua jenis vitamin dan mineral, cara tegangkan payudara dan alfafa jamu perapat moden,
"After 2 months consumed alfafa ni, mula-mula makan tujuannya untuk milk booster. Susu makin banyak dan makin pekat. Tapi syukur alhamdulillah dapat pulak kesan sampingan yang lain. Contohnya, keputihan dah makin berkurangan. Dulu kulit-kulit selalu gatal-gatal melampau, ada eczema. Sekarang dah makin kurang. Harap-harap boleh hilang teruslah lepas ni. Nak vitamin e sekali untuk kesan yang lebih mujarab. Alfafa ni boleh bertindak seperti kacip fatimah, merapatkan apa yang patut. Baru-baru ni encik suami memang pernah ada cakap, walau dah bersalin tapi masih macam anak dara."


Testimoni Parut Eczema Ada Penawarnya

set berpantang sihat semulajadi, set milk booster, vitamin seimbang untuk ibu menyusukan anak, cara mudah sembuhkan luka bersalin czer, cara tingkatkan stamina, tiada alahan walaupun tidak mengambil ubat doktor, cara nak menyusukan anak secara eksklusif lebih dari 2 tahun, proses tambahkan susu badan, kacip fatimah moden, herba tidak pahit, rawatan tradisional, cepat kurus walau baru bersalin, tidak sakit belakang ketika mengandung, ibu hamil tidak mengalami masalah kerap naik tangga, tips baby mudah kenyang dan tidur lena di waktu malam, khasiat soya naikkan seri muka, omega kurangkan radang kulit, ostematrix kurangkan sakit sendi, bcomplex elak rambut cepat gugur, vitamin c kuatkan gigi dan gusi, vitalea bekalkan makanan lengkap semua jenis vitamin dan mineral, cara tegangkan payudara dan alfafa jamu perapat moden,
"Saya bagi anak omega sebab eczema. Mula-mula naik teruk then sapu vitamin e. Alhamdulillah luka hilang, tapi luka baru naik pulak. Seram tengok luka eczema ni. Saya suspect ni kena bagi ubat makan ni, untuk rawat dari dalam. Jadi saya bagi Omega + ESP. Alhamdulillah lepas tu dah tak nampak luka baru naik. Bila tengok kulit anak, macam tak percaya je sebelum ni pernah naik luka eczema yang buruk dan menakutkan tu. Memang licin betul, kesan pun hilang. Anak saya 2 tahun lebih."


Testimoni Ibu Hamil Steady Naik Tangga 4 Tingkat Dukung Anak

set berpantang sihat semulajadi, set milk booster, vitamin seimbang untuk ibu menyusukan anak, cara mudah sembuhkan luka bersalin czer, cara tingkatkan stamina, tiada alahan walaupun tidak mengambil ubat doktor, cara nak menyusukan anak secara eksklusif lebih dari 2 tahun, proses tambahkan susu badan, kacip fatimah moden, herba tidak pahit, rawatan tradisional, cepat kurus walau baru bersalin, tidak sakit belakang ketika mengandung, ibu hamil tidak mengalami masalah kerap naik tangga, tips baby mudah kenyang dan tidur lena di waktu malam, khasiat soya naikkan seri muka, omega kurangkan radang kulit, ostematrix kurangkan sakit sendi, bcomplex elak rambut cepat gugur, vitamin c kuatkan gigi dan gusi, vitalea bekalkan makanan lengkap semua jenis vitamin dan mineral, cara tegangkan payudara dan alfafa jamu perapat moden,
"Masa pregnantkan Syaza, ESP dan ostematrix antara supplement yang saya ambil. Tapi lepas saya amalkan ostematrix, saya dah tak sakit belakang mahupun sengal-sengal badan dan saya masih meneruskan mengambil ostematrix dan ESP masa dalam pantang. Saya ambil set berpantang lengkap. Alhamdulillah susu pun meriah sangat-sangat. Sekali pam boleh dapat sampai 10oz. Sekarang ni stok susu dah lebih dari 100 botol. Yang paling best sekali, berat badan pun makin menyusut."


Testimoni Kulit Bersih, Cerah Dan Slim Lepas Berpantang

set berpantang sihat semulajadi, set milk booster, vitamin seimbang untuk ibu menyusukan anak, cara mudah sembuhkan luka bersalin czer, cara tingkatkan stamina, tiada alahan walaupun tidak mengambil ubat doktor, cara nak menyusukan anak secara eksklusif lebih dari 2 tahun, proses tambahkan susu badan, kacip fatimah moden, herba tidak pahit, rawatan tradisional, cepat kurus walau baru bersalin, tidak sakit belakang ketika mengandung, ibu hamil tidak mengalami masalah kerap naik tangga, tips baby mudah kenyang dan tidur lena di waktu malam, khasiat soya naikkan seri muka, omega kurangkan radang kulit, ostematrix kurangkan sakit sendi, bcomplex elak rambut cepat gugur, vitamin c kuatkan gigi dan gusi, vitalea bekalkan makanan lengkap semua jenis vitamin dan mineral, cara tegangkan payudara dan alfafa jamu perapat moden,
"Masa bersalin anak ketiga baru kenal ESP. Bila habis pantang semua tegur kulit bersih, cerah dan badan pun slim."


Testimoni Sejak Amalkan ESP Susu Banyak

set berpantang sihat semulajadi, set milk booster, vitamin seimbang untuk ibu menyusukan anak, cara mudah sembuhkan luka bersalin czer, cara tingkatkan stamina, tiada alahan walaupun tidak mengambil ubat doktor, cara nak menyusukan anak secara eksklusif lebih dari 2 tahun, proses tambahkan susu badan, kacip fatimah moden, herba tidak pahit, rawatan tradisional, cepat kurus walau baru bersalin, tidak sakit belakang ketika mengandung, ibu hamil tidak mengalami masalah kerap naik tangga, tips baby mudah kenyang dan tidur lena di waktu malam, khasiat soya naikkan seri muka, omega kurangkan radang kulit, ostematrix kurangkan sakit sendi, bcomplex elak rambut cepat gugur, vitamin c kuatkan gigi dan gusi, vitalea bekalkan makanan lengkap semua jenis vitamin dan mineral, cara tegangkan payudara dan alfafa jamu perapat moden,
"Salam akak, nak bagitahu ni sejak minum ESP, susu banyak sangat. Tak henti-henti. Pam mesti dapat banyak."


Testimoni Luka Czer Cepat Kering Dengan Set Berpantang Shaklee

set berpantang sihat semulajadi, set milk booster, vitamin seimbang untuk ibu menyusukan anak, cara mudah sembuhkan luka bersalin czer, cara tingkatkan stamina, tiada alahan walaupun tidak mengambil ubat doktor, cara nak menyusukan anak secara eksklusif lebih dari 2 tahun, proses tambahkan susu badan, kacip fatimah moden, herba tidak pahit, rawatan tradisional, cepat kurus walau baru bersalin, tidak sakit belakang ketika mengandung, ibu hamil tidak mengalami masalah kerap naik tangga, tips baby mudah kenyang dan tidur lena di waktu malam, khasiat soya naikkan seri muka, omega kurangkan radang kulit, ostematrix kurangkan sakit sendi, bcomplex elak rambut cepat gugur, vitamin c kuatkan gigi dan gusi, vitalea bekalkan makanan lengkap semua jenis vitamin dan mineral, cara tegangkan payudara dan alfafa jamu perapat moden,
"Alhamdulillah lepas keluar hospital langsung tak makan ubat hospital walaupun ceazer, balik rumah tak ada alahan apa-apa tanpa makan ubat hospital. Kekalkan shaklee je. Bekas jahitan pun tak ada la dia merungut sakit ke apa berbanding dengan kawan-kawan dia yang pernah ceazer cerita sakit la, tak selesa la, bekas jahitan luka-luka la. Hari ni 48 hari. Lepas bersalin bekas jahitan memang tidak ada apa-apa alahan. Luka kering je. Berjalan pun tidak ada masalah lepas balik rumah."


Sayangi diri
Segar walau berpantang
Mampu beri penyusuan secara eksklusif.


set berpantang sihat semulajadi, set milk booster, vitamin seimbang untuk ibu menyusukan anak, cara mudah sembuhkan luka bersalin czer, cara tingkatkan stamina, tiada alahan walaupun tidak mengambil ubat doktor, cara nak menyusukan anak secara eksklusif lebih dari 2 tahun, proses tambahkan susu badan, kacip fatimah moden, herba tidak pahit, rawatan tradisional, cepat kurus walau baru bersalin, tidak sakit belakang ketika mengandung, ibu hamil tidak mengalami masalah kerap naik tangga, tips baby mudah kenyang dan tidur lena di waktu malam, khasiat soya naikkan seri muka, omega kurangkan radang kulit, ostematrix kurangkan sakit sendi, bcomplex elak rambut cepat gugur, vitamin c kuatkan gigi dan gusi, vitalea bekalkan makanan lengkap semua jenis vitamin dan mineral, cara tegangkan payudara dan alfafa jamu perapat moden,
8 sebab kenapa produk shaklee ni tersangat selamat digunakan


Dengan adanya pendedahan sebab musabab produk shaklee ni selamat digunakan, tiada lagi keraguan yang timbul dalam benak sanubari.


Perlukan khidmat nasihat untuk pastikan nutrisi seimbang dan bersesuaian dengan masalah yang ada, boleh hubungi Huda 018 207 6769 atau direct whatsapp http://www.wasap.my/+60182076769. Boleh buat pembelian secara online untuk jimatkan lagi masa anda. 


Ingat, badan bertenaga lahir dari pemakanan yang sihat dan seimbang dengan segala zat mineral. Ibu yang baru bersalin perlu gantikan darah yang hilang. Bayi baru lahir perlukan zat yang dimakan oleh ibu ketika menyusu.


Dengan kaedah pemakanan sihat dan teratur bayi anda dan diri anda sendiri kelihatan lebih bertenaga walau masih dalam berpantang 😊


Ikhlas dari hati
Untuk insan bergelar Si Ibu Cantik Bertenaga


Huda
018 207 6769

No comments:

Powered by Blogger.