4 Tips Hilangkan Cepat Rasa Letih

10/21/2017
Huda nak share 4 tips hilangkan cepat rasa letih sebabnya kita ni tak kira la lelaki ke.. perempuan ke.. cepat sangat rasa letih. Letih balik dari tempat kerja, letih memandu di tengah-tengah traffic jam. Letih melayan kerenah anak-anak di rumah, letih membasuh kain baju dan membersihkan rumah.


Serba-serbi letih je memanjang. Suka tak kalau Huda share tips nak hilangkan rasa letih dengan cepat 😊Alhamdulillah, kalau suka bertambah semangat nak berkongsi hihi. Tips ni simple dan boleh apply bila-bila masa.


letih dan lesu, cara buang penat, cepat letih semasa mengandung, letih dan mengantuk, fatigue strength, tiredness, lazy eye, sleepy hollow, getting bored, tidak bertenaga semasa hamil, cara tambah tenaga, stamina building food, makanan tingkatkan stamina, tenaga dan perubahan kimia, kawal emosi marah, lesu recipe, memulihkan tenaga habis, hilang upaya sementara, hilang tenaga batin, kuat tidur punca gemuk, cara membuat mata terlelap, kerap pening kepala, tension headache, stressed out, cara cepat tidur di malam hari, tidur lena, anak mengamuk, kerja banyak gaji sikit, hilang fokus dalam kerja, tak boleh tahan, sering mengeluh sakit kepala, rasa nak demam, badan lemah tak bermaya, too tired of life, sangat teruk,
Cepat benar rasa letih, lesu dan mengantuk


4 Tips Hilangkan Cepat Rasa Letih





Amalkan pengambilan B Complex setiap hari. Ye la menurut petua Easy Home Remedy, kekurangan pantothenic acid disebabkan oleh kehausan rembesan kelenjar. Dengan adanya B complex ni, dapat tingkatkan keupayaan kelenjar dan melindungi saraf daripada rosak. Vitamin B Complex at least kena ada 30mg pantothenic acid atau B5.


2. Siberian Ginseng


Ambil 250mg siberian ginceng dan amalkan 2 kali sehari. Herba ni membantu melancarkan pengaliran kelenjar dan meningkatkan keupayaan fizikal dan juga mental. Mengikut kajian University of Meryland Medical Center, serbian ginseng ni salah satu elemen membantu untuk tingkatkan sistem imunisasi.


3. Sayur dan Buah


Amalan pemakanan sayur berdaun hijau, orange, kentang dan lentils. Ni adalah makanan yang mengandungi sumber potassium yang sangat tinggi.
Potassium ni sebenarnya membantu untuk melawan penyakit keletihan.


Menurut sumber dari Better Health, kajian yang dijslankan di Australia sekitar tahun 2004, orang yang mengalami syndrome fatigue atau keletihan melampau ni mempunyai kandungan potassium yang sangat rendah berbanding orang normal dalam lingkungan umur dan berat yang sama.


4. Aroma Terapi


Aroma terapi salah satu cara yang dapat membantu kurangkan stress, cepat hilang rasa letih dan lesu. Sebab tu ada setengah orang suka letak bauan potpuri atau bauan lemon segar supaya dapat tingkatkan semula energy yang dah hilang tadi.


Semoga perkongsian tips ni dapat membantu kita untuk hilangkan rasa letih dengan lebih cepat dan kembali bertenaga semula 😊


Kalau anda selalu letih dan mencari energy bosster, boleh dapatkan set vitamin energy booster atau hubungi Huda di talian 018 207 6769 atau melalui direct whatsapp www.wasap.my/+60182076769.

2 comments:

  1. Replies
    1. B complex ni sejenis supplement. Lengkap dengan komponen 8 jenis vitamin B yang sangat penting keperluan sistem badan kita.

      Delete

Powered by Blogger.