3 Sebab Kenapa Jadikan Shaklee Sebagai Platform Untuk Berbisnes!

6/03/2017
Assalam,


Makin hari makin ramai orang-orang yang berjaya dan terus maintain dalam bisnes shaklee. Actually ada 3 sebab yang mereka jadikan shaklee sebagai platform untuk berbisnes.


Walau nampak so simple tapi kesannya memang luar biasa. Ni yang Huda nak kupas satu persatu sebab musabab mereka terus konsisten dengan ilmu kesihatan yang ada dalam bisnes ni.


platform bisnes online, platform business, bisnes online, bisnes mudah, bisnes modal kecil, bisnes menguntungkan 2018, bisnes menguntungkan 2017, bisnes menguntungkan 2015, bisnes menguntungkan dari rumah, bisnes modal kecil untung besar, perniagaan online, perniagaan dari rumah, perniagaan terkini, perniagaan terbaik 2018, syarikat mlm terbaik di malaysia, syarikat mlm patuh syariah, produk yang diiktiraf oleh kkm, produk halal yang diiktiraf jakim,  produk bebas paraben, produk bebas bahan kimia, produk bebas merkuri, produk bebas paraben malaysia, produk bebas kimia, kajian produk kecantikan, kajian produk kesihatan, kajian produk halal,
Why I Choose Shaklee?
Langkah pertama memulakan bisnes


3 Sebab Berbisnes With Shaklee



1. Super duper landmark study


Jarang kita dengar produk kesihatan yang ada landmark study yang sangat utuh. Siap diberi peluang untuk melawat pusat kajian shaklee di California lagi. Study yang dijalankan amat teliti. Siap ada survey, effectiveness level dan ujian makmal lagi.


Segala maklumat research yang dijalankan dikongsi dalam website khusus untuk berikan pendedahan maklumat yang lebih tepat. Boleh layari laman web http://healthresource.shaklee.com


platform bisnes online, platform business, bisnes online, bisnes mudah, bisnes modal kecil, bisnes menguntungkan 2018, bisnes menguntungkan 2017, bisnes menguntungkan 2015, bisnes menguntungkan dari rumah, bisnes modal kecil untung besar, perniagaan online, perniagaan dari rumah, perniagaan terkini, perniagaan terbaik 2018, syarikat mlm terbaik di malaysia, syarikat mlm patuh syariah, produk yang diiktiraf oleh kkm, produk halal yang diiktiraf jakim,  produk bebas paraben, produk bebas bahan kimia, produk bebas merkuri, produk bebas paraben malaysia, produk bebas kimia, kajian produk kecantikan, kajian produk kesihatan, kajian produk halal,
Kajian kolestrol tinggi tapi HDL (kolestrol baik) rendah?


platform bisnes online, platform business, bisnes online, bisnes mudah, bisnes modal kecil, bisnes menguntungkan 2018, bisnes menguntungkan 2017, bisnes menguntungkan 2015, bisnes menguntungkan dari rumah, bisnes modal kecil untung besar, perniagaan online, perniagaan dari rumah, perniagaan terkini, perniagaan terbaik 2018, syarikat mlm terbaik di malaysia, syarikat mlm patuh syariah, produk yang diiktiraf oleh kkm, produk halal yang diiktiraf jakim,  produk bebas paraben, produk bebas bahan kimia, produk bebas merkuri, produk bebas paraben malaysia, produk bebas kimia, kajian produk kecantikan, kajian produk kesihatan, kajian produk halal,
Betul ke supplement ni tidak penting?


2. Keberkesanan produk


Rata-rata orang yang buat bisnes shaklee ni, sudah merasa dulu berbagai jenis produk untuk melihat keberkesanannya dalam memulihkan tahap kesihatan. 


Macam Huda sendiri dah hampir 5 tahun menggunakan produk shaklee. Bermula dari set penjagaan rambut, set berpantang, set kesihatan dalaman wanita, sampailah ke set kecantikkan. Semua tu Huda dah cuba secara konsisten.


Alhamdulillah sakit sendi, lemah lutut, cepat kejang otot, cepat kebas kaki tu sume beransur pulih sedikit demi sedikit. Produk shaklee 100% natural. Memang lumrah effect akan kelihatan paling cepat seawal 2 bulan pertama. 


Bergantung jugak dari aspek pemakanan harian dan kekerapan minum air putih untuk kekalkan kadar ketabolisma dan kelembapan sel bawah kulit.


platform bisnes online, platform business, bisnes online, bisnes mudah, bisnes modal kecil, bisnes menguntungkan 2018, bisnes menguntungkan 2017, bisnes menguntungkan 2015, bisnes menguntungkan dari rumah, bisnes modal kecil untung besar, perniagaan online, perniagaan dari rumah, perniagaan terkini, perniagaan terbaik 2018, syarikat mlm terbaik di malaysia, syarikat mlm patuh syariah, produk yang diiktiraf oleh kkm, produk halal yang diiktiraf jakim,  produk bebas paraben, produk bebas bahan kimia, produk bebas merkuri, produk bebas paraben malaysia, produk bebas kimia, kajian produk kecantikan, kajian produk kesihatan, kajian produk halal,
"Pak Ngah pesara Tabung Haji mengidap kencing manis. Gula mencecah 13 dalam darah. Diperkenalkan dengan vivix, minum terus dari botol. Sekarang tengok wajah beliau yang kemerahan dan bacaan kencing manis antara 4.6. Think vivix is expensive, try illness"


platform bisnes online, platform business, bisnes online, bisnes mudah, bisnes modal kecil, bisnes menguntungkan 2018, bisnes menguntungkan 2017, bisnes menguntungkan 2015, bisnes menguntungkan dari rumah, bisnes modal kecil untung besar, perniagaan online, perniagaan dari rumah, perniagaan terkini, perniagaan terbaik 2018, syarikat mlm terbaik di malaysia, syarikat mlm patuh syariah, produk yang diiktiraf oleh kkm, produk halal yang diiktiraf jakim,  produk bebas paraben, produk bebas bahan kimia, produk bebas merkuri, produk bebas paraben malaysia, produk bebas kimia, kajian produk kecantikan, kajian produk kesihatan, kajian produk halal,
"Saya pun breast feed dan minum vivix. Saya czer dan berpantang dengan vivix memang best. Start hari ke 5 baru consume vivix, sebab lupa nak bawak pergi hospital. Vitamin c je lepas boleh bangun after czer tu terus ambil. Seriously, muka tak pucat, tak letih, tak stress. Tambah pantang sendiri pulak tu, dengan jaga sorang lagi anak. Baby tak ada kuning, susu meriah, luka czer cepat kering, tak rasa sakit pun"


platform bisnes online, platform business, bisnes online, bisnes mudah, bisnes modal kecil, bisnes menguntungkan 2018, bisnes menguntungkan 2017, bisnes menguntungkan 2015, bisnes menguntungkan dari rumah, bisnes modal kecil untung besar, perniagaan online, perniagaan dari rumah, perniagaan terkini, perniagaan terbaik 2018, syarikat mlm terbaik di malaysia, syarikat mlm patuh syariah, produk yang diiktiraf oleh kkm, produk halal yang diiktiraf jakim,  produk bebas paraben, produk bebas bahan kimia, produk bebas merkuri, produk bebas paraben malaysia, produk bebas kimia, kajian produk kecantikan, kajian produk kesihatan, kajian produk halal,
"Saya menyusu dan minum vivix. Keluar wad bersalin terus amal vivix. Alhamdulillah badan memang cergas sepanjang berpantang. Susu badan meriah dan luka jahitan bersalin normal baik dalam kurang 10 hari"


platform bisnes online, platform business, bisnes online, bisnes mudah, bisnes modal kecil, bisnes menguntungkan 2018, bisnes menguntungkan 2017, bisnes menguntungkan 2015, bisnes menguntungkan dari rumah, bisnes modal kecil untung besar, perniagaan online, perniagaan dari rumah, perniagaan terkini, perniagaan terbaik 2018, syarikat mlm terbaik di malaysia, syarikat mlm patuh syariah, produk yang diiktiraf oleh kkm, produk halal yang diiktiraf jakim,  produk bebas paraben, produk bebas bahan kimia, produk bebas merkuri, produk bebas paraben malaysia, produk bebas kimia, kajian produk kecantikan, kajian produk kesihatan, kajian produk halal,
"Ayah Zarith dulu menghidap gout dah berpuluh tahun, sejak usia ayah 30-an. Tahun 2013 baru tahu tentang resveratrol yang dapat mengatasi masalah asid urik, dan salah satu produk yang ada 10 kali resveratrol adalah vivix. Disebabkan vivix ni bukanlah ubat yang boleh beri kesan serta-merta, maka bila ayah makan, 4 hari pertama ayah dah boleh tinggalkan painkiller. Sampai ayah cakap, bagus la vitamin awak bagi, ayah boleh lawan asid uric dalam badan ayah ni. Ayah tak payah makan ubat tahan sakit lagi"


platform bisnes online, platform business, bisnes online, bisnes mudah, bisnes modal kecil, bisnes menguntungkan 2018, bisnes menguntungkan 2017, bisnes menguntungkan 2015, bisnes menguntungkan dari rumah, bisnes modal kecil untung besar, perniagaan online, perniagaan dari rumah, perniagaan terkini, perniagaan terbaik 2018, syarikat mlm terbaik di malaysia, syarikat mlm patuh syariah, produk yang diiktiraf oleh kkm, produk halal yang diiktiraf jakim,  produk bebas paraben, produk bebas bahan kimia, produk bebas merkuri, produk bebas paraben malaysia, produk bebas kimia, kajian produk kecantikan, kajian produk kesihatan, kajian produk halal,
"Ingatbtak dulu saya pernah cerita mak masukkan cecair dalam lutut? Bila jumpa doktor yang dulu tu, doktor terkejut sebab tengok tarikh masuk masuk cecair yang pertama dulu 3 tahun lepas. Bulan 9 2013. Doc kata lama tahan. First time dia jumpa lama macam tu. Biasa setahun je. Tapi tak ada pulak cakap kat doktor dia makan vivix dengan kolagen"


3. Sumbangan kepada masyarakat umum


Yang ni paling unik dan paling menarik untuk dikongsi. Sumbangan dalam membantu masyarakat secara umum! Setiap ahli shaklee yang aktif berbisnes ni ada matlamat utama kenapa diorang suka berkongsi.


Macam Huda sendiri rasa tidak puas jika tidak dapat bantu orang kembali sihat. Berbalik pada fitrah. Setiap penyakit ada penawarnya. Penawar tu ada dan perlu dikongsi dan dicari.


Dari perkongsian ni sedikit sebanyak Huda dah bantu masyarakat untuk cari jalan kembalikan kesihatan yang lebih baik dari sebelum ni.


Tidak rugikan kalau kita ikhlaskan diri untuk berbianes dalam membantu masyarakat di luar saba. Sekaligus duit bonus boleh la diinfakkan untuk membantu mereka yang memerlukan.


Siapa mereka? Mak ayah, suami isteri, anak-anak, fakir miskin dan yang paling best jalau dapat kita bantu saudara sesama Islam yang hidup dalam keadaan yang penuh dengan kedaifan seperti umat di palestin, syria dan di negara-negara yang bergolak.


Walau sumbangan kita tidak la sebanyak mana tapi cukup sekadar Allah tahu keikhlasan kita di tahap mana.


Bisnes kerana Allah dan bantu Umat juga kerana Allah. Moga dapat keberkatan dunia dan akhirat.


Ready to be one of shaklee leaders?
Let's join IReach group
In Shaa Allah you will feel balance with your own life in this world and same goes to the hereafter 😊


Huda
Your Shaklee Business Team
Shakkee ID: 1215407
018 207 6769
www.wasap.my/+60182076769



No comments:

Powered by Blogger.