Tips Rambut Lebat, Jeragat Pudar Dan Kulit Muka Lebih Cerah Berseri!

Assalam 😊


Nak rambut lebat, muka bersih, muka cerah, jeragat pudar ni memang idaman semua orang. Bukan sahaja di kalangan wanita tetapi lelaki pun tidak kurang hebatnya. Masing-masing nak nampak berseri, segak dan bergaya. Nak tahu tak tips atau petua muka dan rambut sihat?


Jom semak satu persatu tips dan petua-petua yang sering diguna pakai orang dahulu kala. Bermula dari daun, sampailah kepada buah-buahan.


masalah rambut gugur, masalah rambut kering, masalah rambut wanita bertudung, masalah rambut perempuan, masalah rambut makin nipis, masalah rambut gugur dan nipis, atasi masalah rambut tipis, masalah jeragat, masalah jeragat yang teruk, masalah jeragat di muka, masalah jeragat degil, masalah jeragat shaklee, masalah jeragat lelaki, mengatasi masalah jeragat yang teruk, cara mengatasi masalah jerawat yang teruk, masalah jerawat badan, masalah jerawat di pipi, masalah jerawat pasir, masalah jerawat batu, masalah jerawat di muka, cara mengatasi masalah jerawat di dagu, cara mengatasi masalah jerawat di badan, cara mengatasi masalah jerawat dengan cepat, cara mengatasi masalah jerawat pasir, cara mengatasi masalah jerawat dan kulit berminyak, tips cantikkan muka, tips rambut sihat, tips rambut lebat, vitamin untuk kulit cantik, vitamin untuk rambut gugur,
"Selamat tinggal jeragat, selamat tinggal kulit muka kusam, selamat tinggal rambut nipis dan selamat tinggal rambut gugur"


Tips 1


Ada berpendapat tidak sihat rambut jika disikat dalam keadaan basah. Rambut mudah rapuh dan cepat gugur. Tetapi andai betul caranya tidak memudaratkan. Seeloknya biarkan rambut tu berangin dan kering sedikit.


Orang dulu galakkan lumur rambut dengan minyak kelapa dara dan daun pandan untuk melicinkan rambut dan galakkan rambut tubuh dengan lebih sihat. 


Tips 2


Rambut yang basah jangan diikat atau disimpul. Sebabnya ikat dalam keadaan basah, rambut senang berbuah dan bercabang.


Petua orang dulu pulak. Lumur rambut dengan pati bunga raya dan bunga ros untuk elakkan rambut bercabang dan dicampur limau nipis untuk berikan kesegaran kulit kepala. Ini pun salah satu petua untuk mengilatkan rambut dan kekalkan warna hitam rambut.


Tips 3


Pakai pencuci muka yang sesuai dengan kulit. At least pakai toner dan moisturizer untuk kekalkan lembapan kulit muka.


Petua orang dulu pulak pakai bedak sejuk dan putih telur. Disapu rata pada keseluruhan kulit muka untuk hilangkan jeragat dan jerawat sambil mencerahkan dan menegangkan kulit muka.


Kaedah Semulajadi yang Lebih Praktikal



Semakin berubah era dan semakin moden teknologi masa kini, banyak sumber asli dan semulajadi yang diproses untuk kekalkan nutrien penting yang sangat diperlukan untuk pertumbuhan rambut dan kulit lebih sihat.


Antaranya collagen. Collagen ni bukanlah sebarang collagen. Collagen yang digunakan mengandungi abstrak nutrien yang berkesan dan diuji secara klinikal. Ha ni saya nak perkenalkan collagen 3 in 1.


Sangat sesuai untuk mereka yang ada kulit muka bermasalah seperti jerawat dan jeragat. Untuk masalah rambut nipis dan senang gugur pun bagus. Bagi mereka yang ada masalah sakit lutut pun boleh. Bahan-bahan inilah yang digunakan dalam collagen powder ni.


1. Sisik Ikan Merah


masalah rambut gugur, masalah rambut kering, masalah rambut wanita bertudung, masalah rambut perempuan, masalah rambut makin nipis, masalah rambut gugur dan nipis, atasi masalah rambut tipis, masalah jeragat, masalah jeragat yang teruk, masalah jeragat di muka, masalah jeragat degil, masalah jeragat shaklee, masalah jeragat lelaki, mengatasi masalah jeragat yang teruk, cara mengatasi masalah jerawat yang teruk, masalah jerawat badan, masalah jerawat di pipi, masalah jerawat pasir, masalah jerawat batu, masalah jerawat di muka, cara mengatasi masalah jerawat di dagu, cara mengatasi masalah jerawat di badan, cara mengatasi masalah jerawat dengan cepat, cara mengatasi masalah jerawat pasir, cara mengatasi masalah jerawat dan kulit berminyak, tips cantikkan muka, tips rambut sihat, tips rambut lebat, vitamin untuk kulit cantik, vitamin untuk rambut gugur,
Sisik ikan merah adalah sumber kolagen yang premium dengan kurangnya pencemaran dan kadar penyerapan yang tinggi berbanding dengan kolagen haiwan


2. Ekstrak Biji Camellia Japonica


masalah rambut gugur, masalah rambut kering, masalah rambut wanita bertudung, masalah rambut perempuan, masalah rambut makin nipis, masalah rambut gugur dan nipis, atasi masalah rambut tipis, masalah jeragat, masalah jeragat yang teruk, masalah jeragat di muka, masalah jeragat degil, masalah jeragat shaklee, masalah jeragat lelaki, mengatasi masalah jeragat yang teruk, cara mengatasi masalah jerawat yang teruk, masalah jerawat badan, masalah jerawat di pipi, masalah jerawat pasir, masalah jerawat batu, masalah jerawat di muka, cara mengatasi masalah jerawat di dagu, cara mengatasi masalah jerawat di badan, cara mengatasi masalah jerawat dengan cepat, cara mengatasi masalah jerawat pasir, cara mengatasi masalah jerawat dan kulit berminyak, tips cantikkan muka, tips rambut sihat, tips rambut lebat, vitamin untuk kulit cantik, vitamin untuk rambut gugur,
Biji camelia japonica terdiri dari asid oleik, satu emolien dan pelembap kulit yang hebat. Ada isoflavon, antioksidan semulajadi yang mampu mengurangkan radikal bebas


3. Ekstrak Pfaffia


masalah rambut gugur, masalah rambut kering, masalah rambut wanita bertudung, masalah rambut perempuan, masalah rambut makin nipis, masalah rambut gugur dan nipis, atasi masalah rambut tipis, masalah jeragat, masalah jeragat yang teruk, masalah jeragat di muka, masalah jeragat degil, masalah jeragat shaklee, masalah jeragat lelaki, mengatasi masalah jeragat yang teruk, cara mengatasi masalah jerawat yang teruk, masalah jerawat badan, masalah jerawat di pipi, masalah jerawat pasir, masalah jerawat batu, masalah jerawat di muka, cara mengatasi masalah jerawat di dagu, cara mengatasi masalah jerawat di badan, cara mengatasi masalah jerawat dengan cepat, cara mengatasi masalah jerawat pasir, cara mengatasi masalah jerawat dan kulit berminyak, tips cantikkan muka, tips rambut sihat, tips rambut lebat, vitamin untuk kulit cantik, vitamin untuk rambut gugur,
Pfaffia atau ginseng Brazil apabila digabungkan dengan ekstrak biji camilia japonica, membantu formasi kolagen dan asid hyaluronic. Asid hyaluronic memainkan peranan penting dalam menghidratkan tisu tubuh untuk menjadikan kulit lembut, lembap dan licin


4. Elastin Dari Kolagen Ikan


masalah rambut gugur, masalah rambut kering, masalah rambut wanita bertudung, masalah rambut perempuan, masalah rambut makin nipis, masalah rambut gugur dan nipis, atasi masalah rambut tipis, masalah jeragat, masalah jeragat yang teruk, masalah jeragat di muka, masalah jeragat degil, masalah jeragat shaklee, masalah jeragat lelaki, mengatasi masalah jeragat yang teruk, cara mengatasi masalah jerawat yang teruk, masalah jerawat badan, masalah jerawat di pipi, masalah jerawat pasir, masalah jerawat batu, masalah jerawat di muka, cara mengatasi masalah jerawat di dagu, cara mengatasi masalah jerawat di badan, cara mengatasi masalah jerawat dengan cepat, cara mengatasi masalah jerawat pasir, cara mengatasi masalah jerawat dan kulit berminyak, tips cantikkan muka, tips rambut sihat, tips rambut lebat, vitamin untuk kulit cantik, vitamin untuk rambut gugur,
Elastin memelihara kulit menjadi fleksibel tetapi tegang. Memberikan reaksi melantun apabila kulit ditarik. Kolagen ikan mengandungi elastin yang berfungsi bergandung bahu dengan kolagen untuk mengekalkan kulit menjadi tegang, anjal dan elastik


5. Vitamin C Dan Vitamin B


masalah rambut gugur, masalah rambut kering, masalah rambut wanita bertudung, masalah rambut perempuan, masalah rambut makin nipis, masalah rambut gugur dan nipis, atasi masalah rambut tipis, masalah jeragat, masalah jeragat yang teruk, masalah jeragat di muka, masalah jeragat degil, masalah jeragat shaklee, masalah jeragat lelaki, mengatasi masalah jeragat yang teruk, cara mengatasi masalah jerawat yang teruk, masalah jerawat badan, masalah jerawat di pipi, masalah jerawat pasir, masalah jerawat batu, masalah jerawat di muka, cara mengatasi masalah jerawat di dagu, cara mengatasi masalah jerawat di badan, cara mengatasi masalah jerawat dengan cepat, cara mengatasi masalah jerawat pasir, cara mengatasi masalah jerawat dan kulit berminyak, tips cantikkan muka, tips rambut sihat, tips rambut lebat, vitamin untuk kulit cantik, vitamin untuk rambut gugur,
Vitamin C menggalakkan penghasilan kolagen dan menentang radikal bebas yang merosakkan kulit kita. Vitamin B turut serta dalam metabolisma karbohidrat, lemak dan protin untuk membebaskan tenaga yang diperlukan. Membantu untuk penghasilan kolagen dalam sel

6. Ekstrak Kekerang


masalah rambut gugur, masalah rambut kering, masalah rambut wanita bertudung, masalah rambut perempuan, masalah rambut makin nipis, masalah rambut gugur dan nipis, atasi masalah rambut tipis, masalah jeragat, masalah jeragat yang teruk, masalah jeragat di muka, masalah jeragat degil, masalah jeragat shaklee, masalah jeragat lelaki, mengatasi masalah jeragat yang teruk, cara mengatasi masalah jerawat yang teruk, masalah jerawat badan, masalah jerawat di pipi, masalah jerawat pasir, masalah jerawat batu, masalah jerawat di muka, cara mengatasi masalah jerawat di dagu, cara mengatasi masalah jerawat di badan, cara mengatasi masalah jerawat dengan cepat, cara mengatasi masalah jerawat pasir, cara mengatasi masalah jerawat dan kulit berminyak, tips cantikkan muka, tips rambut sihat, tips rambut lebat, vitamin untuk kulit cantik, vitamin untuk rambut gugur,
Glucosamine ekstrak kekerang adalah penting dalam sintesis cecair synovial yang membekalkan pelincir kepada sendi-sendi dan menghidrat mata untuk melegakan ketidakselesaan mata


7. Lactobacillus Acidophilus


masalah rambut gugur, masalah rambut kering, masalah rambut wanita bertudung, masalah rambut perempuan, masalah rambut makin nipis, masalah rambut gugur dan nipis, atasi masalah rambut tipis, masalah jeragat, masalah jeragat yang teruk, masalah jeragat di muka, masalah jeragat degil, masalah jeragat shaklee, masalah jeragat lelaki, mengatasi masalah jeragat yang teruk, cara mengatasi masalah jerawat yang teruk, masalah jerawat badan, masalah jerawat di pipi, masalah jerawat pasir, masalah jerawat batu, masalah jerawat di muka, cara mengatasi masalah jerawat di dagu, cara mengatasi masalah jerawat di badan, cara mengatasi masalah jerawat dengan cepat, cara mengatasi masalah jerawat pasir, cara mengatasi masalah jerawat dan kulit berminyak, tips cantikkan muka, tips rambut sihat, tips rambut lebat, vitamin untuk kulit cantik, vitamin untuk rambut gugur,
Membantu mengimbangi mikroflora usus dan membantu membina semula sistem usus yang sihat dan mampu meningkatkan penyerapan kolagen


Emmm inilah 7 bahan utama yang ada dalam collagen powder. Menarikkan! 😄 Ha sambil-sambil tu.. ada something yang saya nak share dengan you all. Testimoni dari pengguna collagen powder.


masalah rambut gugur, masalah rambut kering, masalah rambut wanita bertudung, masalah rambut perempuan, masalah rambut makin nipis, masalah rambut gugur dan nipis, atasi masalah rambut tipis, masalah jeragat, masalah jeragat yang teruk, masalah jeragat di muka, masalah jeragat degil, masalah jeragat shaklee, masalah jeragat lelaki, mengatasi masalah jeragat yang teruk, cara mengatasi masalah jerawat yang teruk, masalah jerawat badan, masalah jerawat di pipi, masalah jerawat pasir, masalah jerawat batu, masalah jerawat di muka, cara mengatasi masalah jerawat di dagu, cara mengatasi masalah jerawat di badan, cara mengatasi masalah jerawat dengan cepat, cara mengatasi masalah jerawat pasir, cara mengatasi masalah jerawat dan kulit berminyak, tips cantikkan muka, tips rambut sihat, tips rambut lebat, vitamin untuk kulit cantik, vitamin untuk rambut gugur,
Jeragat dah pudar, rambut lebih lebat. Muka lebih cerah dan lebih bersih


Testimoni 1


"Dulu pernah makan. Masa makan, perasan rambut lebat dan susah gugur". 


Testimoni 2


"Mak pun makan. Makan dengan sangat konsisten. Dulu mak berjeragat teruk. Dah masuk 4 ke 5 kotak, dah tak nampak langsung muka bercapuk tu. Kawan-kawan dia ramai tegur. Kulit muka dah nampak lebih bersih dan cerah". 


Wah wah wah. Seronokkan bila dengar perubahan macam ni. Masalah kesihatan rambut dan kulit muka yang dialami, nampak perubahan sedikit demi sedikit.


Nak lebih optimum dan mmppphh. Boleh sangat! Try ambil sekali dengan jus anggur muscadine. Confirm nampak lawa. Nampak cantik. Nampak lebih berseri-seri.


masalah rambut gugur, masalah rambut kering, masalah rambut wanita bertudung, masalah rambut perempuan, masalah rambut makin nipis, masalah rambut gugur dan nipis, atasi masalah rambut tipis, masalah jeragat, masalah jeragat yang teruk, masalah jeragat di muka, masalah jeragat degil, masalah jeragat shaklee, masalah jeragat lelaki, mengatasi masalah jeragat yang teruk, cara mengatasi masalah jerawat yang teruk, masalah jerawat badan, masalah jerawat di pipi, masalah jerawat pasir, masalah jerawat batu, masalah jerawat di muka, cara mengatasi masalah jerawat di dagu, cara mengatasi masalah jerawat di badan, cara mengatasi masalah jerawat dengan cepat, cara mengatasi masalah jerawat pasir, cara mengatasi masalah jerawat dan kulit berminyak, tips cantikkan muka, tips rambut sihat, tips rambut lebat, vitamin untuk kulit cantik, vitamin untuk rambut gugur,
One spoon a day will make you younger. Feel 25 years youngee. Live 25 years longer!


Gabungan ekstrak muscadine grape, purple carrot, japanese knotweed dan elderberry cukup untuk berikan kandungan polifenol yang aktif.



  • Antioksidan yang kuat mampu melambatkan proses penuaan selular
  • Antibiotik semulajadi mampu meningkatkan sistem imun
  • Agen anti inflamasi yang kuat bermanfaat dalam rawatan penyakit usus kronik


Bayangkan dengan keistimawaan jus anggur muscadine atau vivix bila digabungkan dengan collagen powder, pastinya memberikan kesan yang lebih luar biasa 😍


Sihat, cantik, dan lebih bertanaga dalam menjalankan aktiviti harian disamping meningkatkan keyakinan diri untuk berdepan dengan orang sekeliling. Masalah jerawat, jeragat, rambut gugur dan nipis, alhamdulillah dapat diatasi dengan tenang.


Sabar dan konsisten. 2 keywords yang perlu ditanamkan dalam diri. Bukan senang nak bina keyakinan diri dan bukan senang nak hadapi masalah kesihatan sendiri. Pilihan di tangan sendiri untuk memilih produk berkualiti. 


Terbukti berkesan dan diuiji secara klinikal beserta landmark study yang memberangsangkan semuanya ada dalam memastikan pengguna produk mendapat jaminan kebaikan kesihatan optimum.


Huda Kamil, RAKAN SIHAT ANDA sudi memberikan perkhidmatan terbaik dalam menyelesaikan satu persatu masalah yang dihadapi. Motto saya, kesihatan anda keutamaan saya. Anda sihat saya gembira dan bersyukur kepada Allah kerana dapat membantu kalian semua 😊


Huda Kamil
Nutrition Consultant
018 207 6769

No comments:

Powered by Blogger.