Bagaimana Tonik Ajaib Bantu Baiki Sel DNA Manusia?

4/16/2017
Huda selalu cakap dekat kawan-kawan try la tonik ajaib ni sebabnya sedikit sebanyak dapat bantu cegah penularan kanser dan baiki sel dna manusia yang dah rosak.


Bukan huda cakap kosong lepas baca lebih info pasal kajian vivix ni, subhanallah banyak benda huda pelajari. You all pun boleh google article menarik ni. Tajuknya "proof that vivix works" by Dr. Stephen Chaney.


level kencing manis, kencing manis jenis 2, kencing manis semasa hamil, kencing manis tahap 2, ubat kencing manis, kencing manis shaklee, kolestrol level, kolestrol tinggi, kolestrol jahat, kolestrol tinggi, kolesterol baik, kolestrol dalam darah, strok haba, strok muka, strok mata, strok kecil, strok sebelah badan, strok lidah, strok sebelah kanan, gula tinggi ketika mengandung, gula tinggi dalam badan, gula tinggi dalam darah, gula tinggi sakit kepala, gula tinggi dalam darah semasa hamil, gula tinggi 500, kadar gula tinggi menyebabkan penyakit, pusing, kematian, stroke, ngantuk, darah rendah bahaya, darah rendah perlu makan apa, darah rendah berapa, darah rendah masa mengandung, darah rendah ibu mengandung, darah tinggi naik, darah tinggi normal, ubat darah tinggi, darah tinggi selepas bersalin, sakit jantung tersumbat malaysia,
Sel DNA manusia bantu cegah kanser?


In short, ceritanya macam ni. Dr. Paresh Dandona ni sendiri ada buat satu kajian di kalangan remaja, sihat, normal-weight orang dewasa. Diberi makan berbagai jenis fast food semasa bersarapan. Diberinya egg muffin, sausage muffin sandwhiches dan 2 serving hash browns.


Total calory yang dimakan untuk breaksfast sahaja 910 calory dengan 51 gram lemak, 88 gram carbohydrate dan 34 gram protein. Dalam kajian sebelum ni, Dr. Dandona menunjukkan makanan segera sebegitu dapat meningkatkan reactive oxygen species (ROS).


Meningkatnya ROS akan meningkatkan lagi bilangan genes yang mencetuskan infammatory response termasuk 2 genes, SOCS-3 dan TLR-4, yang dikatakan akan nengganggu pengaliran insulin dan akan mengakibatkan kerosakan dinding arteri.


SOCS-3 ini jugak akan mengganggu pengaliran leptin. Bermakna secara tidak langsung otak kita tidak dapat mengenalpasti yang kita ni dah makan 910 kalori. Akibatnya, kita terasa nak makan je banyak-banyak.


Sepatutnya kita ni ada gene dipanggail Nrf-2 yang bertindak untuk neutralize reactive oxygen species dan lindungi sel kita daripada rosak. Tetapi memandangkan terlalu banyak pengambilan fast food, Nrf-2 gene ni jadi tidak aktif.


Sanggupkah Kita Ni Menikmati Fast Food Lagi?



level kencing manis, kencing manis jenis 2, kencing manis semasa hamil, kencing manis tahap 2, ubat kencing manis, kencing manis shaklee, kolestrol level, kolestrol tinggi, kolestrol jahat, kolestrol tinggi, kolesterol baik, kolestrol dalam darah, strok haba, strok muka, strok mata, strok kecil, strok sebelah badan, strok lidah, strok sebelah kanan, gula tinggi ketika mengandung, gula tinggi dalam badan, gula tinggi dalam darah, gula tinggi sakit kepala, gula tinggi dalam darah semasa hamil, gula tinggi 500, kadar gula tinggi menyebabkan penyakit, pusing, kematian, stroke, ngantuk, darah rendah bahaya, darah rendah perlu makan apa, darah rendah berapa, darah rendah masa mengandung, darah rendah ibu mengandung, darah tinggi naik, darah tinggi normal, ubat darah tinggi, darah tinggi selepas bersalin, sakit jantung tersumbat malaysia,
Apa yang ada di dalam sebiji burger ni?? Ha burger yang sedap ni mengandungi sodium, ammonia, gula dan lemak susah larut. Sememangnya burger ni dicipta untuk mendapatkan rasa kelazatan maksima tetapi sangat kurang kandungan nutrisi sihat.


Dr. Dandona ni sengaja memilih fast food sebagai bahan kajian disebabkan tindakan dramatic dalam tempoh yang singkat senang dikaji berbanding makanan dan supplement yang mampu menghalang inflammation dan oxidative damage.


Dr. Dandona hanya berikan satu group ni vivix dan satu group lagi placebo selama 10 minit sebelum menikmati hidangan fast food. Seperti yang dijangka, placebo tidak mengubah kesan terhadap makanan yang tidak sihat.


Sebaliknya, bila vivix diambil sebelum makan. This is what they get from the finding:
  • gene yang sepatutnya menyumbang pada free radical tidak kelihatan
  • gene yang mengakibatkan inflammatory response tidak kelihatan
  • SOCS-3 dan TLR-4 tidak kelihatan
  • Kawalan gene Nrf-2 dan antioxident sahaja yang kelihatan


level kencing manis, kencing manis jenis 2, kencing manis semasa hamil, kencing manis tahap 2, ubat kencing manis, kencing manis shaklee, kolestrol level, kolestrol tinggi, kolestrol jahat, kolestrol tinggi, kolesterol baik, kolestrol dalam darah, strok haba, strok muka, strok mata, strok kecil, strok sebelah badan, strok lidah, strok sebelah kanan, gula tinggi ketika mengandung, gula tinggi dalam badan, gula tinggi dalam darah, gula tinggi sakit kepala, gula tinggi dalam darah semasa hamil, gula tinggi 500, kadar gula tinggi menyebabkan penyakit, pusing, kematian, stroke, ngantuk, darah rendah bahaya, darah rendah perlu makan apa, darah rendah berapa, darah rendah masa mengandung, darah rendah ibu mengandung, darah tinggi naik, darah tinggi normal, ubat darah tinggi, darah tinggi selepas bersalin, sakit jantung tersumbat malaysia,
Shaklee's Landmark Study. Penting ke landmark ni? Why: Roger Barnett wanted scientific data proving Shaklee supplements were superior to other brands and got results. What: Three groups each over 1000 people were compared; non vitamin users, people taking other brands, those taking Shaklee. Who: Dr Gladys Block and her team of researchers from the University of California at Berkeley. She is one of the top epidemiologists in the USA. How: Dr. Block had full control. The study would be published even if not beneficial to Shaklee. Where: All premiere studies are peer reviewed when published. Thus, UC-Berkeley's results on the Landmark Study were corroborated by 3rd parties scientists.


Clinical Research By Independent Third Parties provides the proof:
  • Conducted at UC Berkeley
  • Published October 2007 in Nutrition Journal
  • Compared those taking Shaklee to other brands or nothing at all
  • Most comprehensive study EVER conducted on nutritional supplements


So.. Risko? Mahal? Murah? Anda tentukan!!! Jangan membazir pada produk yang tiada kajian tepat!! Pilih supplement yang selamat berkesan semulajadi, okay!! The Research Behind the Development of Shaklee Vitalize. Ha ni bukti kajian berdasarkan dari data yang diperolehi menerusi kajian dari sudut variasi penyakit yang biasanya didapati oleh orang awam. So.. warna biru menunjukkan golongan atau kelompok individu yang tidak mengamalkan apa-apa vitamin. Warna merah mewakili kelompok individu yang mengamalkan vitamin dari jenama lain. Warna hijau mewakili kelompok individu yang mengamalkan hanya vitamin Shaklee sahaja.


Dari carta.. Incidence of Diabetes; biru 8%, merah 11% dan hijau 2%. So ternyata hijau yang paling rendah dari sudut berisiko mendapatkan penyakit diabetes ni.


Kita tengok pulak Incidence of Heart Attacks; biru 4%, merah hampir cecah 8% dan hijau 2%. Still green jugak yang the best result, kurang berisiko untuk alami penyakit serangan jantung.


Risk of Congestive Heart Failure; biru 3%, merah hampir cecah 3% dan hijau 1%. Risk of Stroke: biru 2.5%, merah 2.5% dan hijau 1.5%.


Risk of Coronary Heart Disease; biru hampir cecah 6%, merah 7% dan hijau hampir cecah 5%.


Triglycerides (lower=better; ideal=150 mg); biru=170 mg, merah=150 mg, hijau=100 mg. Ni jelas menunjukkan graf hijau lebih sihat kurang mengandungi lemak dan tahap kolestrol berada pada paras sihat.


C-Reactive Protein (lower=better; ideal=3 mg); biru=4 mg, merah=3 mg, hijau=2 mg. Wow hijau lebih rendah dari paras ideal la..!! Alhamdulillah semakin kurang untuk mendapat penyakit auto-immune atau arthritis bila level berada dalam paras macam ni hihi


Homocysteine (lower=better; ideal=10 umol/L); biru=9.5 umol/L, merah=9 umol/L, hijau=6 umol/L.


HDL (higher=better; ideal=50 mg/dL); biru=50 mg, merah=52 mg, hijau=58 mg.


In conclusion atau kesimpulannya... semuanya lebih berpihak pada supplements Shaklee. Ni bermaksud kesihatan lebih terjaga, lebih sihat dan kurang berisiko mendapat penyakit berbahaya bagi pengamal vitamin Shaklee.


Vivix dalam masa yang singkat mampu mengubah sifat makanan yang tidak sihat. Ini menunjukkan vivix antara supplement yang patut diambil setiap hari.


Bak kata Dr. Stephen, kesimpulan yang paling penting dalam clinical study ni, vivix works. Ia memasuki saluran darah dan memadamkan segala genes yang tidak perlu dan mengaktifkan genes yang semenangnya perlu bertindak aktif.


Dalam ulasannya, sekali lagi Dr. Stephen menyebut. Andai kita pergi mana-mana kedai pasti akan jumpa berbagai jenis bahan yang bercampur dengan resveratrol.


Kebanyakan syarikat pasti akan membuat fantastic claims pada setiap produk keluarannya. Melainkan mereka turut menerbitkan kajian seperti ini. Malangnya mereka tidak ada bukti untuk menunjukkan produk mereka sememangnya berkesan.


level kencing manis, kencing manis jenis 2, kencing manis semasa hamil, kencing manis tahap 2, ubat kencing manis, kencing manis shaklee, kolestrol level, kolestrol tinggi, kolestrol jahat, kolestrol tinggi, kolesterol baik, kolestrol dalam darah, strok haba, strok muka, strok mata, strok kecil, strok sebelah badan, strok lidah, strok sebelah kanan, gula tinggi ketika mengandung, gula tinggi dalam badan, gula tinggi dalam darah, gula tinggi sakit kepala, gula tinggi dalam darah semasa hamil, gula tinggi 500, kadar gula tinggi menyebabkan penyakit, pusing, kematian, stroke, ngantuk, darah rendah bahaya, darah rendah perlu makan apa, darah rendah berapa, darah rendah masa mengandung, darah rendah ibu mengandung, darah tinggi naik, darah tinggi normal, ubat darah tinggi, darah tinggi selepas bersalin, sakit jantung tersumbat malaysia,
Anda pengamal supplement? Adakah supplement yang anda amalakan benar-benar selamat? THE REAL TRUTH!! Kajian menunjukkan bahawa seseorang yang tidak mengamalkan suplemen dan pengamal suplemen lain selain SHAKLEE amat berisiko tinggi untuk menghidap penyakit kronik seperti diabetes, tahap kolestrol tinggi, serangan jantung dan strok.

Pilihan di tangan anda! Pilih dengan bijak! 



level kencing manis, kencing manis jenis 2, kencing manis semasa hamil, kencing manis tahap 2, ubat kencing manis, kencing manis shaklee, kolestrol level, kolestrol tinggi, kolestrol jahat, kolestrol tinggi, kolesterol baik, kolestrol dalam darah, strok haba, strok muka, strok mata, strok kecil, strok sebelah badan, strok lidah, strok sebelah kanan, gula tinggi ketika mengandung, gula tinggi dalam badan, gula tinggi dalam darah, gula tinggi sakit kepala, gula tinggi dalam darah semasa hamil, gula tinggi 500, kadar gula tinggi menyebabkan penyakit, pusing, kematian, stroke, ngantuk, darah rendah bahaya, darah rendah perlu makan apa, darah rendah berapa, darah rendah masa mengandung, darah rendah ibu mengandung, darah tinggi naik, darah tinggi normal, ubat darah tinggi, darah tinggi selepas bersalin, sakit jantung tersumbat malaysia,
One Spoon A Day Will Make You Younger Feel 25 Years younger Live 25 Years Longer. Ramuan yang ada dalam Vivix mengandungi polifenol yang aktif:
  • Antioksidan yang kuat melambatkan proses penuaan selular
  • Antibiotik semulajadi meningkatkan sistem imun
  • Agen anti inflamasi yang kuat bermanfaat dalam rawatan penyakit usus kronik


Pilihan di tangan anda untuk memilih makanan yang sihat, jaminan kualiti kesihatan dalam jangka masa yang panjang. 


Terbukti berkesan degan ujian secara klinikal yang sangat spesifik bantu mengelakkan berlakunya radiasi perubahan genetik dalam makanan yang diambil setiap hari. 


Sihat cergas dan bertenaga with vivix. Everyone should have one or two bottles of vivix and bring it home for a better life, better health 😍


Huda
Perunding Vitamin Sihat
018 207 6769


No comments:

Powered by Blogger.